9 νεκροί και 250 συλληφθέντες ο απολογισμός των ταραχών, κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Αίγυπτο

Για δεύτερη ημέρα από το πρωί της Τετάρτης προσέρχονται οι Αιγύπτιοι στις κάλπες για να εγκρίνουν το σχέδιο αναθεωρημένου συντάγματος της χώρας, σε ένα δημοψήφισμα στο οποίο καθοριστικό παράγοντα για την υποβολή προεδρικής υποψηφιότητας ή μη από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, θα αποτελέσει το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων....

Να σημειωθεί πως ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι ηγήθηκε της ανατροπής του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο
του 2013 και είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, ενώ τρεις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα ο κ. Σίσι, κάλεσε τα 53 εκατομμύρια των ψηφοφόρων να επιλέξουν το «ναι» στο νέο σύνταγμα σημειώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές «εάν το ζητήσει ο λαός» και τον στηρίξει ο στρατός.
Την Τρίτη, πρώτη ημέρα του δημοψηφίσματος, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο περιθώριο των κινητοποιήσεων των υποστηρικτών του κ. Μόρσι, οι οποίοι μποϊκοτάρουν τη διαδικασία, ενώ τουλάχιστον 250 συνελήφθησαν.
Βόμβα μικρής ισχύος προκάλεσε ζημιές στην πρόσοψη ενός δικαστηρίου στο Κάιρο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Νωρίτερα την Τετάρτη, δεκάδες υποστηρικτές του κ. Μόρσι απέκλεισαν έναν σταθμό του μετρό στα προάστια του Καΐρου, όπου σημειώθηκαν επεισόδια περιορισμένης έκτασης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα