Υψηλό ρίσκο και παγίδες στο ανοδικό Χρηματιστήριο



Απρόβλεπτη με διακυμάνσεις που παγιδεύουν και καλά κρυμμένες ευκαιρίες ήταν η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, ενώ το ρίσκο αυξάνεται και η αγορά αναζητά καταλύτες για να προσδιορίσει τη βραχυχρόνια τάση. Ο Γενικός Δείκτης κινείται πλάγια και σωρευτικά χωρίς σαφή κατεύθυνση ελλείψει καταλυτών.
Σημαντική για τη διαμόρφωση κλίματος και προσδοκιών η είδηση ότι η BCP πούλησε το 4,5% της Πειραιώς. Η θετική έκβαση του εγχειρήματος ερμηνεύθηκε, αναλύει το sofokleousin.gr, ως επιβεβαίωση διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα όμως προβλημάτισε η τιμή διάθεσης των μετοχών.
Η επίδραση των αντιφατικών εκτιμήσεων αποτυπώνεται στο τραπεζικό ταμπλό, όπου διαμορφώνεται μεικτή εικόνα.

Σε επιβεβαίωση των σεναρίων διόρθωσης συνηγορεί και το αρνητικό πολιτικοοικονομικό κλίμα που επικρατεί, ενόψει του νέου γύρου σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα και της σεναριολογίας για νέα μέτρα.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ότι μετά το 20ήμερο ράλι και την πρόσκαιρη διόρθωση που ακολούθησε, η χρηματιστηριακή αγορά θα αναζητήσει ισορροπίες σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών και η μεταβλητότητα θα είναι το κυρίαρχο στοιχεί σε όλες τις συνεδριάσεις.

Το βραχυχρόνιο ρίσκο αυξάνεται, καθώς μάλιστα πολλές δεικτοβαρείς μετοχές και βασικοί δείκτες βρίσκονται σε υπεραγορασμένα επίπεδα. Παραλληλα όμως παραμένουν ισχυρές οι προσδοκίες για έναν ακόμη ανοδικό κύκλο - τουλάχιστον των τραπεζικών μετοχών - πριν αρχίσει η περίοδος άσκησης των warrants.

Προς το παρόν, η χθεσινή και η σημερινή εικόνα στο ταμπλό ενισχύει την εκτίμηση ότι θα προηγηθεί διόρθωση μικρής χρονικής διάρκειας, η οποία θα εξαλείψει στρεβλώσεις στις αποτιμήσεις, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και ανάκαμψη.

Η μεταβλητότητα είναι έντονη στη σημερινή συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ +0,8% και -1%, για να κλείσει τη συνεδρίαση στις 1173,3 μονάδες, κοντά στα υψηλ'α ημέρας.

Τεχνικά η αγορά αν και κινήθηκε ανοδικά στο φινάλε δεν κατάφερε να διασπάσει βραχυχρόνια αντίσταση και υπέκυψε.
Keywords
Τυχαία Θέματα