''ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ''..



Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι «ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes, η οποία δημοσιεύεται κάθε χρόνο, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.
Ο κ. Πούτιν είναι σύμφωνα με το περιοδικό πιο ισχυρός από τον αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, επειδή «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία», ενώ ο κ. Ομπάμα φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του «νωρίτερα απ’ ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους».
Είναι η πρώτη φορά που ο ρώσος πρόεδρος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ αντίθετα ο
κ. Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο κατατάχθηκε ο τότε πρόεδρος της Κίνας, Χου Τζιντάο.
Το περιοδικό Forbes χαρακτήρισε τον ρώσο πρόεδρο «πανίσχυρο επικεφαλής μιας καταρρέουσας υπερδύναμης», η οποία όμως «διατηρεί την ζωτικότητά της».
Ο Μπαράκ Ομπάμα από την άλλη πλευρά χαρακτηρίζεται «ο σιδηροδέσμιος επικεφαλής» της πιο ισχυρής χώρας στον κόσμο.
Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ βρέθηκε στην τρίτη θέση του καταλόγου, ενώ ο πάπας Φραγκίσκος στην τέταρτη. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου.
«Αφήστε τους άλλους να το σχολιάσουν», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλάντιμιρ Πούτιν, όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα