Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στα προγράμματα λιτότητας...



«Για να το καταφέρουμε αυτό, δεν αρκεί μονάχα η υποστήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που θα την έχουμε στις επόμενες εκλογές, αλλά η υποστήριξη της...
πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση με τον Ζαν Λικ Μελανσόν στο Παρίσι

Βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές εμφανίστηκε
από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να αφήσει πίσω του τις εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ και να εστιάσει στις θετικές για την Κουμουνδούρου δημοσκοπήσεις.

«Ερχόμαστε για να βάλουμε τέλος στα προγράμματα της λιτότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Ζαν Λικ Μελανσόν, πρώην υποψήφιο της Αριστεράς για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Για να το καταφέρουμε αυτό, δεν αρκεί μονάχα η υποστήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που θα την έχουμε στις επόμενες εκλογές, αλλά η υποστήριξη της πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι μια σημαντική ευκαιρία για τους λαούς της Ευρώπης να «πάρουν τις τύχες στα χέρια τους» και να «βάλουν φρένο» στην Ευρώπη της «λιτότητας και της κοινωνικής καταστροφής».

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά μπορεί να είναι η εναλλακτική που θα βγάλει τους λαούς από την κρίση της λιτότητας.

«Δεν αποτελεί εναλλακτική η άκρα και λαϊκιστική δεξιά για τους λαούς της Ευρώπης» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και η κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη δεξιά έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε αδιέξοδο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια πολύ ρευστή πολιτική και οικονομική κατάσταση, συμπληρώνοντας όμως ότι ήδη «όλοι προεξοφλούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση».

«Και αυτό ίσως είναι το γεγονός που έχει αρχίσει να φοβίζει το πολιτικό κατεστημένο στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ψάχνουν να βρουν τρόπο, ώστε να εμφανίσουν τα σχέδιά τους για νέα δάνεια πάνω στα παλιά δάνεια και για νέα μνημόνια με αλλά ονόματα. Όποια ονομασία όμως και αν δώσουν στα σχέδιά τους, η ουσία είναι μία: ότι τα προγράμματα της λιτότητας δεν οδηγούν σε διέξοδο»...
protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα