''OΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΡΗΞΗ Ή ΔΙΑΣΠΑΣΗ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ''...



«Προχωρούμε όλοι συσπειρωμένοι στη μάχη που απαιτείται για να είναι αυτές οι επιλογές νικηφόρες» , δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας...
στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 σχετικά με τις υποψηφιότητες που ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και το Δήμο της Αθήνας.

«Και τον καλύτερο υποψήφιο
και το καλύτερο πρόγραμμα να έχεις, αν δεν υπάρχει ενότητα, αγώνας, εξωστρέφεια, νίκη δε θα έχεις. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όχι μόνο είναι αυτονόητο -κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο ίδιος ο Π. Λαφαζάνης- αλλά είναι ο μόνος δρόμος για να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και στις ελπίδες που εναποθέτουν πάνω μας οι πολίτες. Κατά τ’ άλλα, όλοι γνωρίζουν ότι πάντα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και όποτε υπάρχουν διαδικασίες επιλογής προσώπων, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης.

«Επιλέξαμε δέκα στελέχη του κόμματος και τέσσερις ανθρώπους που δεν ανήκουν στο κόμμα. Την άποψη που λέει ότι οι καλοί και οι κατάλληλοι είναι μόνο μέσα στο κόμμα, δεν την συμμερίζομαι προσωπικά», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης προσθέτοντας ότι η Αριστερά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης επέλεγε πάντα συνεργασίες.

Σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητα του κ. Οδ. Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχολίασε: «Αυτό που καταλογίζεται στον Οδ. Βουδούρη -μια υποψηφιότητα που θα κριθεί από τους πολίτες όπως όλες- είναι ότι ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε και διαγράφηκε από τη ΔΗΜ.ΑΡ για "αριστερή απόκλιση"».
Υπενθύμισε δε ότι το πρώτο Μνημόνιο το έχει επίσης ψηφίσει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, ο οποίος, όπως είπε, «έχει ομολογήσει ωστόσο ότι ήταν μια λάθος επιλογή».

«Ομόφωνα στον ΣΥΡΙΖΑ -και με τη σύμφωνη γνώμη του Π. Λαφαζάνη- εντάχθηκε τότε ο κ. Κουρουμπλής στο ψηφοδέλτιό μας. Κατά τα άλλα ο ίδιος ο Π. Λαφαζάνης και όσοι σύντροφοι συμμερίζονται τις απόψεις του πάντοτε στηρίζουν τις συλλογικές αποφάσεις», συνέχισε προσθέτοντας πως «όσοι περιμένουν ότι θα υπάρξει ρήξη ή διάσπαση απλώς θα μείνουν με ευσεβείς πόθους».

Σχετικά με το δημοσίευμα του Spiegel και τα περί τρίτου πακέτου για την Ελλάδα, ο κ. Παπαδημούλης παρατήρησε πως ο κ. Σόιμπλε προαναγγέλλει μέσω του περιοδικού τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας με μία μόνο διαφορά: «θα πάρετε τα 10-20 δισ. ευρώ, όχι με μνημόνιο αλλά με "πακέτο", δηλαδή όχι Γιάννης, Γιαννάκης».

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «επικοινωνιακό παιχνίδι» από το Μαξίμου και προειδοποίησε ότι «όσο παραμένει στα πράγματα η κυβέρνηση Σαμαρά με τσάρο της οικονομίας τον Στουρνάρα και συνεταίρο Βενιζέλο, δε θα γίνει καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας και θα ετοιμάζεται νέο Μνημόνιο, που απλώς, δεν θα ονομάζεται έτσι».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα