«Στόλισαν» Στουρνάρα, Θεοχάρη και Τσαυτάρη...(σσ στείλτε τους σπιτι τους...)


Βαρύ κλίμα, διαμαρτυρίες και παράπονα στα γραφεία της ΝΔ από τους «γαλάζιους» αγροτοσυνδικαλιστές οι οποίοι πήγαν για να ...

ακούσουν τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη να τους δίνει διευκρινίσεις για το φορολογικό τους.

Τελικά, ο κ. Μαυραγάνης δεν πήγε στα γραφεία της ΝΔ. Ο λόγος; Νωρίτερα είχαν ακουστεί τα μύρια όσα από τους «γαλάζιους» αγρότες εναντίον του οικονομικού επιτελείου για τη φορολόγησή τους και για το γεγονός ότι δεν έχουν πάρει, όπως έλεγαν, διευκρινίσεις
για το φορολογικό.

Οι περισσότεροι από τους «γαλάζιους» που ανήκαν και στις κατά τόπους περιφερειακές οργανώσεις της ΝΔ είχαν βέβαια κατέβει «φτιαγμένοι» από τους ίδιους τους βουλευτές των περιφερειών τους και έτσι ξεσπάθωσαν εναντίον των κυρίων Γιάννη Στουρνάρα και Χάρη Θεοχάρη.

Ποιος τα άκουσε; Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος βρήκε τουλάχιστον το χρόνο να κατέβει και να τους συναντήσει προσπαθώντας να πείσει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει πολλά μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, (πανωτόκια, ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, νομιμοποίηση αυθαίρετων σταβλικών εγκαταστάσεων, αγορές των παραγωγών) αφήνοντας παράθυρο και για νέες παρεμβάσεις προς όφελος των αγροτών μόλις οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Οι «γαλάζιοι» πάντως δεν έδειξαν να ικανοποιούνται και στράφηκαν και εναντίον του αρμόδιου υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη για το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη ο νέος κώδικας για τους συνεταιρισμούς με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να επικρατεί το απόλυτο χάος με συνεταιρισμούς να βρίσκονται υπό κατάρρευση ή χωρίς αντικείμενο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο αριθμός των συνεταιρισμών φτάνει περίπου τις 7.000 και ουδείς γνωρίζει πόσοι από αυτούς θα καταφέρουν να συνεχίσουν να υπάρχουν εάν και εφόσον προχωρήσει το ξεκαθάρισμα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα