Στο κόμμα Ερντογάν η Αγκυρα - Σκληρή μάχη στην Κωνσταντινούπολη



ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παρά τις σκιές από το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά και τις πρόσφατες επικρίσεις για το κλείσιμο μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν φαίνεται να χάνει από τη δύναμή του ο τούρκος πρωθυπουργός...Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη γείτονα χώρα.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εμφανίζεται να συγκεντρώνει συγκεντρωτικά ποσό περίπου 49% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 27,9% και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 13%.

Τα ποσοστά αυτά
αφορούν τα νομαρχιακά συμβούλια, όπου οι ψηφοφόροι ψηφίζουν κόμματα και ως εκ τούτου το ποσοστό θεωρείται ισάξιο με αυτό των βουλευτικών εκλογών.

Η κρίσιμη μάχη δίνεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου όπως δείχνουν τα πρώτα έξιτ πολ, προηγείται ο υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μουσταφά Σαριγκιούλ με οριακή διαφορά από τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Καντίρ Τοπμπάς.

Στον αντίστοιχο μητροπολιτικό δήμο της Άγκυρας το προβάδισμα έχει ο υποψήφιος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ιμπραήμ Μελίχ Γκιοκτσέκ.

Ειδικότερα, στην Κωνσταντινούπολη, με καταμετρημένο 4.65% των ψήφων το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό κόμμα συγκεντρώνει 45%, το AKP 44.72, ενώ στην Άγκυρα με καταμετρημένο το 3,28% των ψήφων το AKP συγκεντρώνει ποσοστό 44.84%, ενώ το CHP 43.6%.

Ο χάρτης των πρώτων αποτελεσμάτων δείχνει την κυριαρχία του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, στην πλειοψηφία των περιφερειών της Τουρκίας.

Μεγάλη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα θα έχουν τα αποτελέσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα και ως εκ τούτου αντιπροσωπευτική εικόνα δεν θα υπάρχει πριν από τις 12 τη νύχτα (ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται ότι η θερινή ώρα θα αρχίσει να ισχύει στην Τουρκία τα μεσάνυχτα.

Στην Κωνσταντινούπολη έχουν ήδη αρχίσει να παρατάσσονται οχήματα της αστυνομίας και αύρες νερού γύρω από την Πλατεία Ταξίμ, υπό τον φόβο διαδηλώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα