Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο



ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ

Στην Ολομέλεια της Βουλής περνάει από το πρωί το πολυνομοσχέδιο, μετά τη χθεσινή κατ' αρχήν, κατ' άρθρο και κατά σύνολο ψήφισή του από τις αρμόδιες Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.
Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δεκάωρη συζήτηση τα μεσάνυχτα.

Χθες, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ,
ΧΑ) καταψήφισαν όπως και οι Δημοκρατικοί Ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ από τη συζήτηση στις Επιτροπές αποχώρησε το ΚΚΕ, το οποίο ωστόσο αναμένεται να ψηφίσει κανονικά.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί εν μέσω συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων, τις οποίες έχουν προγραμματίσει φορείς, οργανώσεις και συνδικάτα.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια και σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι με τις διατάξεις του το πολυνομοσχέδιο «στέλνει στη γκιλοτίνα εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία». Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και φορείς και σωματεία που πρόσκεινται στην αριστερά.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Με σύνθημα «Η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμη» η ΓΕΣΕΒΕΕ καλεί σε συγκέντρωση το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι έμποροι και οι αυτοαπασχολούμνεοι έχουν γονατίσει».

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν οι φαρμακοποιοί που ζητούν την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τις αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων ενώ το παρών θα δώσουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Keywords
Τυχαία Θέματα