ΣΟΒΑΡΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ

Από το : ysterografonews.gr
Τα διαδραματισθέντα χθεσινά επεισόδια, με τις αποκαλυφθείσες συνομιλίες μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Μπαλτάκου που...

τον οδήγησαν σε παραίτηση, και του Ηλία Κασιδιάρη, αποτελούν δυστυχώς ένα πολύ σοβαρό πλήγμα για την Νέα Δημοκρατία και κατ' επέκταση για την κυβέρνηση,
από τη στιγμή που η ΝΔ αποτελεί τον βασικό κυβερνητικό κορμό! Έτσι, σε μία κρίσιμη για την κυβέρνηση, τον Αντώνη Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία φάση, απο τις συνομιλίες του κ. Μπαλτάκου δίδεται στην κοινή γνώμη η εντύπωση:
Πρώτον ότι η κυβέρνηση πλήττει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με απαράδεκτες παρεμβάσεις σ' αυτήν προκειμένου να αναχαιτίσει τη Χρυσή Αυγή, φυλακίζοντας τα στελέχη της, επειδή υπήρχε φόβος, η ενδυνάμωσή της να στοιχίσει σε ποσοστά στην ΝΔ. Την εντύπωση για τέτοιας φύσης παρεμβάσεις την ενισχύει και η αποκάλυψη από τη σχετική συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη ότι η σημερινή Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προωθήθηκε στη θέση αυτή επειδή είναι από το ίδιο χωριό με τον ...κ. Σαμαρά
Δεύτερον ότι η κυβέρνηση έστησε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, διότι, καθ ομολογία Μπαλτάκου δεν υπήρχαν στοιχεία. Επομένως δημιουργείται η εντύπωση στους πολίτες ότι η εξουσία μπορεί να κάνει ότι θέλει και κανείς να μη μπορεί να προστατευθεί από τις ενέργειές της.
Τρίτον ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε τηλεφωνικές υποκλοπές αφού, ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος στο σχετικό βίντεο που υπάρχει στο Διαδίκτυο κάνει σχετική κίνηση με τα χέρια του -που υποδηλώνει κυβερνητική τηελφωνική υποκλοπή- δικαιολογώντας πως έκλεισαν φυλακή τους άλλους Χρυσαυγίτες, και απαντώντας στο ερώτημα Κασιδιάρη πως άφησαν αυτόν ελεύθερο και προφυλάκισαν τους άλλους!!
Τέταρτον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικώς ο κ. Σαμαράς φοβόταν την ΧΑ, καθώς ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός του έλεγε ότι μετά τις προφυλακίσεις στελεχών της το ποσοστό της θα πήγαινε στο ...2%! Όμως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι ενδεικτικά τα σχόλια στα Διαδίκτυο πολιτών υπέρ της ΧΑ, γεγονός που αποκαλύπτει ότι η υπόθεση ενδεχομένως να στοιχίσει τελικώς στην ΝΔ αυτό που ο κ. Σαμαράς –κατά ομολογία Μπαλτάκου- φοβόταν! Την ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής και την αποδυνάμωση της ΝΔ
Το πλήγμα συμπληρώνεται, βεβαίως, από τους τραμπουκισμούς του υιού Μπαλτάκου διότι οι κατηγορούμενοι για βιαιότητες χρυσαυγίτες μπορούν τώρα να αντισταθμίζουν και συμψηφίζουν τις δικές τους ακρότητες με αντίστοχα φαινόμενα νεοδημοκρατικής προέλευσης!!
Πέραν όμως αυτών των δεδομένων που στοιχειοθετούν το σοβαρό πλήγμα που δέχτηκε η Νέα Δημοκρατία και κατ' επέκταση η κυβέρνηση οφείλει να επισημάνει κανείς ότι είναι πράγματι άδικο για τον Αντώνη Σαμαρά να προκαλείται τέτοια ζημιά, σε μία στιγμή που ως πρωθυπουργός της χώρας μπόρεσε να προβάλει μία αισιόδοξη εικόνα και προοπτική για την Ελλάδα, επικυρωμένη μάλιστα από τους ξένους συνεταίρους μας και επιτηρητές μας. Μία προοπτική που βασίστηκε πρωτίστως στις θυσίες του λαού αλλά και στη δική του προσπάθεια.
Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι τους ηγέτες, μπορούν να τους οδηγήσουν στην επιτυχία ή να τους παρασύρουν στην καταστροφή οι συνεργάτες τους. Η μέχρι τώρα δε πραγματικότητα έχει αποκαλύψει ότι ο κ. Σαμαράς διαθέτει μικρού πολιτικού οράματος συμβούλους και επιρρεπείς σε γκάφες συνεργάτες. Είναι κρίμα για τον ίδιον να ζημιώνεται από ενέργειες άλλων, μολονότι είναι πολύ δύσκολο να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες για τις επιλογές σε πρόσωπα που έχει κάνει!
Keywords
Τυχαία Θέματα