''ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ'' ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ...(σσ οι ιχθυοκαλλιέργειες καταστρέφουν το περιβάλλον και ειναι απορίας αξιο πως δέν επεμβαίνει η Δικαιοσύνη για τους κάφρους που δίνουν τις αδειες)

Σανίδα σωτηρίας μπορεί να αποτελέσει η σύσταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας για τις εγχώριες επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας,...
καθώς στο πλαίσιο των κανονισμών που αφορούν στην κοινή οργάνωση των αγορών και των προϊόντων αλιείας, ανοίγει ένας νέος δρόμος για να πραγματοποιηθεί η "πολυπόθητη" συγκέντρωση στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, με την ενεργοποίηση του ΕΤΘΕΑ δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε σύσταση ομάδας παραγωγών, απολαμβάνοντας μάλιστα και κοινοτική χρηματοδότηση.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με όσα προβλέπει το άρθρο 69 του Κανονισμού, η ετήσια χρηματοδότηση που δικαιούται κάθε ομάδα παραγωγής (νεοσύστατης ή μη) διαμορφώνεται στο 3% της μέσης ετήσιας αξίας της διατεθείσας στο εμπόριο παραγωγής κατά την τριετία 2009-2011.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα