Πώς θα εκμεταλλευτείτε τις... a la carte υπηρεσίες του ΚΕΠΥΟ

Προσωποποιημένη πληροφόρηση για κάθε χρήστη του TAXISnet προσφέρει πλέον το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ), και με ανακοίνωσή του το υπουργείο διευκρινίζει πώς μπορούν να επωφεληθούν οι φορολογούμενοι από τις νέες υπηρεσίες.

Στην ενότητα “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση”, οι χρήστες του TAXISnet μπορούν να εμφανίσουν στην οθόνη του υπολογιστή τους:
1. Τις βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. ατομικές οφειλές εκτός ρύθμισης. Τα στοιχεία
εμφανίζονται σε τρεις ενότητες :
- Γενική Εικόνα ανοικτών ατομικών οφειλών με το συνολικό ανοιχτό υπόλοιπο οφειλών που αποτελείται από το μη ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο και τις τυχόν προσαυξήσεις.
- Συγκεντρωτική Εικόνα Ατομικών Ανοικτών Οφειλών που περιλαμβάνει όλες τις ανοιχτές οφειλές και εμφανίζει για κάθε μια την “Ταυτότητα Οφειλής (ΤΟ)”, που μπορεί να τυπωθεί. Η “ΤΟ” ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της και με αυτή μπορεί να πληρώνεται το σύνολο ή μέρος της οφειλής, κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.
- Στοιχεία Δόσεων για κάθε Ανοιχτή Οφειλή όπου εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, και η ημερομηνία λήξης της κάθε δόσης.
Σύντομα θα προστεθεί και η εμφάνιση των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση. Η πληροφόρηση θα περιλαμβάνει τα στοιχεία της ρύθμισης, τα στοιχεία των δόσεων της ρύθμισης και την “Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής”, ώστε να είναι δυνατή η πληρωμή τους στις συνεργαζόμενες με το υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ταχυδρομεία.
2. Το Προσωπικό Φορολογικό Ημερολόγιο με τη λήξη των προθεσμιών για:
- Εισόδημα
- ΦΠΑ-Vies
- ΚΒΣ
- Παρακρατούμενους
- Τέλη και Ειδικούς Φόρους
3. Τα στοιχεία μητρώου Φυσικών και Νομικών Προσώπων όπως:
- Προσωπικά Στοιχεία
- Σχέσεις με άλλους Φορολογούμενους
- Στοιχεία Μελών Ν.Π.
- Στοιχεία επιχείρησης όπως: Δραστηριότητες κύριες και δευτερεύουσες, στοιχεία εγκαταστάσεων εσωτερικού, στοιχεία έδρας αλλοδαπής
4. Τα Στοιχεία Κ.Β.Σ. όπως :
- Στοιχεία ασφαλιστικής ενημερότητας
- Όλες τις θεωρήσεις που έχουν γίνει
- Όλους τους ενεργούς Φορολογικούς μηχανισμούς που διαθέτει ο επιτηδευματίας
και κατάσταση του Φορολογικού μηχανισμού
Σημειώνεται ότι με τις νέες υπηρεσίες που ενεργοποιήθηκαν και θα ενεργοποιηθούν το επόμενο χρονικό
διάστημα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέσω των τραπεζών και των ΕΛ.ΤΑ., επιτρέποντας την κατάργηση των ταμείων στις ΔΟΥ.
Keywords
Τυχαία Θέματα