«Πολιτικοί από τη ΝΔ θα σταματήσουν τον Σαμαρά»

Ένα ακόμα βήμα στην στρατηγική διεμβολισμού της ΝΔ έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο ΒΒC.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού αναφέρθηκε στο σκληρό και αυταρχικό πρόσωπο που
παρουσιάζει σήμερα η ΝΔ και στην λογική των δυο άκρων που προσπαθεί να περάσει ο πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη «ότι θα βρεθούν πολιτικοί από την ΝΔ που θα σταματήσουν την στρατηγική του Αντ. Σαμαρά

«Δεν θα αποδεχθώ τη θεωρία των δύο άκρων. Είναι μια ανιστόρητη και ανόητη θεωρία. Και αν πιστεύει η κυβέρνηση της χώρας και ο κ. Σαμαράς ότι θα μπορέσει εσαεί να κυβερνά αυτό τον τόπο με εκβιασμούς, τρομοκρατία και με την πολιτική της έντασης, με την κλιμάκωση της έντασης είναι γελασμένος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Γιατί ο ελληνικός λαός έχει μια μακρά παράδοση δημοκρατίας και αγώνων.

Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα και από την ίδια του την παράταξη θα βρεθούν πολιτικοί που θα του βάλουν ένα φρένο σ΄ αυτή τη στρατηγική.

Γιατί ο προκάτοχός του στη Νέα Δημοκρατία ήταν γόνος μιας οικογένειας, του αείμνηστου Καραμανλή, ο οποίος νομιμοποίησε το Κουμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα, ήρθε για να συμφιλιώσει τις δύο αντίπαλες παρατάξεις.

Δεν μπορούμε τώρα, το 2013, να γυρίσουμε στον εμφύλιο πόλεμο. Έχουμε ξεπεράσει αυτές τις λογικές και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει σ΄ αυτή την παγίδα».

Είναι προφανές πλέον ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να κλιμακώσει το άνοιγμα που έκανε στην «καραμανλική» πτέρυγα της ΝΔ επιβεβαιώνοντας έτσι ότι δεν πρόκειται για μια τυχαία κίνηση αλλά για κάτι σημαντικότερο και ουσιαστικότερο.

Η δεύτερη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Κώστα Καραμανλή καθώς και η προτροπή του προς στους βουλευτές που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό να βάλουν φρένο στην στρατηγική Σαμαρά είναι το δεύτερο μέρος ενός σχεδίου που στην πραγματικότητα αποβλέπει στην δημιουργία ενός μετριοπαθούς κεντρώου χώρου που μελλοντικά θα μπορούσε και να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παναγιώτης Βασιλάκης newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα