ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΑΔΩΝΙ(σσ ο αδωνις θα εξελιχθεί στην μεγαλύτερη πληγή για την κυβέρνηση)

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
Σε οριστική ρήξη ήρθαν πριν από λίγο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να ζητήσουν την αποπομπή της. Οι γιατροί κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου...

Υγείας ότι τους εμπαίζει και δηλώνουν ότι διακόπτουν στο σημείο αυτό τον όποιο διάλογο.

«Σε τέτοιο θέατρο δεν πρόκειται να ξαναπάρουμε μέρος», δήλωσε προς ΤΟ ΒΗΜΑ,
ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ Θανάσης Αποστολόπουλος. «Ο υπουργός Υγείας μας εμπαίζει όταν άλλα λέει τρεις μέρες πριν και άλλα σήμερα. Πριν από τρεις ημέρες συζητούσε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιους στους γιατρούς που έχουν ιδιωτικό ιατρείο και θέλουν να μεταβούν στο νέο σήμα. Σήμερα, μας είπε ότι ούτε καν το συζητάει».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης φέρεται να είπε στους γιατρούς ότι έκανε κάποιες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο το οποίο απέστειλε την Πέμπτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα -είπε ο υπουργός Υγείας- θα κατατεθεί στη Βουλή «...και πιστεύω ότι μέσα σε 15 μέρες θα είναι νόμος του κράτους».

Στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, παραβρέθηκαν εκτός από τους εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥΥ Θανάση Αποστολόπουλο, Γιάννη Χρονόπουλο και Σάββα Παρασκευόπουλο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν πάρει απόφαση να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ενώ οι συνάδελφοί τους της Αθήνας κάνουν γενική συνέλευση την Τρίτη 21 Ιανουαρίου. Στη συνέλευση έχουν καλέσει και εκπροσώπους των κομμάτων.
fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα