ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ:ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

«Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πληττόμενοι από την κρίση έμποροι της Αθήνας εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίστανται από το παραεμπόριο, είναι τραγική,τονίζει σε δήλωσή της η υπευθυνη τομεα πολιτικης ευθυνης τουριστικης αναπτυξης της Νέας Δημοκρατιας Ολγα Κεφαλογιαννη.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕΑ, προσεθεσε , το φαινόμενο
αποστερεί έσοδα τουλάχιστον 6 δις. ευρώ από το Δημόσιο και τζίρο 25 δις. από την αγορά, την ίδια στιγμή που λόγω της μείωσης της εμπορικής δραστηριότητας τα λουκέτα στα καταστήματα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για το αντίθετο, το πρόβλημα αντί να περιορίζεται, γιγαντώνεται. Τα λαθραία προϊόντα συνεχίζουν μαζικά να καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους σε πολλές περιοχές του κέντρου και να εκτοπίζουν τη νόμιμη εμπορική δραστηριότητα. Ακόμα και αν υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός για την πάταξη του παραεμπορίου το σίγουρο είναι ότι η ισχύουσα νομοθεσία και το χάος των συναρμοδιοτήτων, δεν το βοηθούν να αποδώσει ούτε κατ’ ελάχιστο.

Οι συνέπειες είναι εξαιρετικά σοβαρές τόσο για την εμπορική και οικονομική ζωή, όσο και για την τουριστική εικόνα της πόλης.

Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία του εμπορικού κόσμου της Αθήνας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καταθέσαμε στη Βουλή ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».
Keywords
Τυχαία Θέματα