Οι πιο εντυπωσιακές κυρίες της διεθνούς πολιτικής

Είναι όμορφες, δυναμικές, ανεξάρτητες και μάχονται για τα ιδανικά τους. Οι παρακάτω κυρίες της διεθνούς πολιτικής σκηνής μαγνητίζουν τα βλέμματα, όχι μόνο με τις ικανότητες και τα επιτεύγματά τους αλλά και με το φυσικό κάλλος το οποίο διαθέτουν. Διαλέξαμε επτά από τις πιο όμορφες παρουσίες στα πολιτικά δρώμενα και σας τις παρουσιάζουμε. Marianne Thieme

Η Marianne Louise Thieme, γεννημένη στις 6 Μαρτίου 1972, είναι η πρόεδρος και πολιτικός αρχηγός του Κόμματος για τα Ζώα της Δανίας, αλλά και συγγραφέας βιβλίων σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης
και τότε ήταν που αποφάσισε να γίνει χορτοφάγος. Το 2002 αυτή και άλλοι φιλόζωοι ίδρυσαν στη Δανία το «Κόμμα των Ζώων», το οποίο στις εκλογές του 2003 κέρδισε μόνο 50.000 ψήφους και καμία θέση στο Κοινοβούλιο. Χάρη στις ικανότητες και την ισχυρή προσωπικότητά της όμως, το 2004 κατάφερε να πάρει μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στις εκλογές της Δανίας του 2006, με 179.988 ψήφους το κόμμα έλαβε δύο θέσεις στο Κοινοβούλιο. Έτσι, η κυρία Thieme είναι σήμερα η αρχηγός του πρώτου κόμματος στον κόσμο με ατζέντα που επικεντρώνεται στα δικαιώματα των ζώων.
Amy Holmes

Η Amy Holmes γεννήθηκε το 1973 και είναι σύμβουλος σε θέματα στρατηγικής του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων στην Αμερική αλλά και πολιτική ρεπόρτερ του CNN, ενώ έχει εμφανιστεί αρκετές φορές και στο Fox. Γεννήθηκε στη Ζάμπια από Αφρικανό πατέρα και Αμερικανίδα (Καυκάσια) μητέρα, στους οποίους οφείλει και τα υπέροχα γονίδιά της. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Prinston το 1994 με πτυχίο στα οικονομικά. Σχετικά με τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, παρά τις συντηρητικές της απόψεις, η Holmes έδειξε να κλίνει υπέρ του Μπάρακ Ομπάμα, κάποιες φορές συμφωνώντας μαζί του, αλλά τις περισσότερες ασκώντας του κριτική. Χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της «ανεξάρτητη» ως προς τις πολιτικές της πεποιθήσεις, οι οποίες είναι πάντως συντηρητικές, και στηρίζοντας κατά καιρούς φιλελεύθερες απόψεις όπως το ελεύθερο δικαίωμα στην έκτρωση, δεν θα μας έκανε εντύπωση να δήλωνε τελικά δημόσια ότι ψήφισε υπέρ του Ομπάμα.
Cristina Fernández de Kirchner

Μπορεί η Πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Elisabet Fernández Wilhem de Kirchner να πλησιάζει τα 60, είναι όμως σίγουρα μία από τις ομορφότερες πολιτικούς που πέρασαν από την Αργεντινή. Είναι σύζυγος του πρώην Προέδρου Néstor Kirchner και πριν αναλάβει τη θέση του είχε εκτίσει τη θητεία της ως Γερουσιαστής του Μπουένος Άιρες. Έχει σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο La Plata, όπου γνώρισε και τον σύζυγό της με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1975 και απέκτησαν δύο παιδιά. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως μια δεύτερη Eva Perón, λόγω των εριστικών λόγων της που διχάζουν συχνά την πολιτική σκηνή, αλλά η ίδια αρνείται την όποια σύγκριση, λέγοντας πως κανείς δε μπορεί να μοιάσει στην «θαυματουργή Εύα» που χάρισε κάποτε στις γυναίκες το δικαίωμα στην εργασία και την ψήφο.
Alina Kabaeva

Η 25χρονη Alina Mar
Keywords
Τυχαία Θέματα