Εντός της εβδομάδας το διάγγελμα Χριστόφια για το μνημόνιο

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι δεν έχει υπογράψει συμφωνία με την τρόικα, αλλά σημείωσε ότι εντός της εβδομάδας θα απευθύνει διάγγελμα στον κυπριακό λαό για το μνημόνιο.
Σε ομιλία του, ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι δόθηκε σκληρότατη μάχη με τους εκπροσώπους της τρόικας για την υπεράσπιση βασικών κατακτήσεων των εργαζομένων. «Νομίζω ότι τα καταφέρνουμε», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι η αναστολή μέρους της ΑΤΑ
είναι προσωρινή, ενώ ο13ος μισθός μένει αλώβητος. «Έχουμε διασφαλίσει», συνέχισε, «την κυριότητα των αποθεμάτων φυσικού αερίου και πιθανόν πετρελαίου».

Ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι «αν δεν γινόταν η ληστεία των τραπεζών δεν θα υπήρχε θέμα ένταξης της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης και θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα με την λήψη κάποιων διαρθρωτικών μέτρων».

Μίλησε, επίσης, για διαστρέβλωση της αλήθειας, αναφέροντας ς ότι η κρίση είναι παγκόσμια και ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί πολιτική για την ανάπτυξη γιατί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, «υπάρχουν δυνάμεις, που θέλουν να επιβάλουν νεοφιλελεύθερες λύσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα