Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας σε τράπεζα στο Συκούριο Λάρισας



ΑΡΠΑΞΑΝ 150.000 ΕΥΡΩ

Άρωμα τρομοκρατίας έχει η ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στο Συκούριο της Λάρισας, η οποία σημειώθηκε το απόγευμα χθες, λίγο πριν κλείσει τις εργασίες της, με λεία περίπου 150.000 ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 14.00 στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και χαρακτηρίζεται από την οργάνωση και την απόλυτη
ψυχραιμία των δραστών.

Συγκεκριμένα, τρεις ένοπλοι, που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και ήταν μεταμφιεσμένοι με περούκες, μουστάκια και γυαλιά, εισέβαλαν στην τράπεζα και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο.

Μάλιστα οι δράστες περίμεναν περίπου 15 λεπτά να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, το οποίο είχε χρονοκαθυστέρηση.

Στο διάστημα αυτό μπήκαν στην τράπεζα τέσσερις πελάτες, τους οποίους οι δράστες ακινητοποίησαν και τους έβαλαν να καθίσουν σε καρέκλες, μέχρι να ολοκληρώσουν τον σκοπό τους.

Οταν το χρηματοκιβώτιο άνοιξε και άρπαξαν τα χρήματα, οι ληστές διέφυγαν με κλεμμένο από την περιοχή της Αθήνας όχημα, μάρκας Toyota που έφερε πλαστές πινακίνες, το οποίο οδηγούσε συνεργός τους.

Στο όχημα έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τυχόν ίχνη. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα, δίπλα στο γήπεδο Συκουρίου, σε απόσταση περίπου 500 μέτρα από την τράπεζα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο σημείο εκείνο οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο τζιπ, το οποίο οδηγούσε συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική, αφού ο τρόπος ληστείας θυμίζει Μαζιώτη ή Παλαιοκώστα.

Στις 24 Δεκεμβρίου 1989 στο Συκούριο Λάρισας μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη είχαν πραγματοποιήσει επιδρομή στο στρατόπεδο της περιοχής και είχαν αρπάξει 65 ρουκέτες, όπλα, χειροβομβίδες και σφαίρες.ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα