ΚΑΙ ΟΜΩΣ – Η Apple δε σηκώνει υπερωρίες!

Υπάλληλος της στη Γαλλία τόλμησε να εργαστεί 20 λεπτά παραπάνω!!! Σύμφωνα με την Le Parisien, ο Thomas Bordage κλήθηκε σε απολογία και απειλήθηκε με κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της καταγγελίας της σύμβασης του για «αδικαιολόγητο» επιπλέον….

χρόνο στην εργασία. Βεβαίως δεν είναι η καλή καρδιά των μετόχων της εταιρίας και των διευθυντών της Apple, ούτε εκ πεποιθήσεως τήρηση των εργασιακών κανόνων που έφερε αυτό το αποτέλεσμα αλλά η καταγγελία
που είχε υπάρξει στο παρελθόν από τα συνδικάτα για εξαναγκασμό των υπαλλήλων να εργάζονται και νυχτερινές ώρες.
Όπως γράφει η Huffington Post, το δικαστήριο τότε είχε απαγορεύσει αυτή την πρακτική στην πολυεθνική και την είχε υποχρεώσει να καταβάλλει αποζημίωση στα συνδικάτα. Έκοψε δε και «ταρίφα» 50 χιλιάδες ευρώ για κάθε νέα παράβαση. Υπάρχουν επίσης και οι υποψίες του Bordage, ότι αυτή η βαριά προειδοποίηση από την εταιρία είναι ένα τέχνασμα για να τον απολύσει καθώς ήταν από τους ηγέτες μιας απεργίας έξω από κατάστημα της Apple στο Παρίσι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα συνδικάτα προειδοποιούν πάντως και πάλι: «Αν η εταιρία πραγματοποιήσει την παράλογη ιδέα να απολύσει το σύντροφο, θα βρεθεί αντιμέτωπη σε μια σύγκρουση μαζί μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα