ΗΠΑ: Τις θερμίδες των γευμάτων τους θα αναγράφουν τα McDonald’s


Δέχτηκαν πιέσεις από οργανώσεις καταναλωτών και φορείς για τη δημόσια υγεία

Οι θερμίδες των γευμάτων των McDonald’s ήδη αναγράφονται στην πολιτεία της Καλιφόρνια, στη Νέα Υόρκη αλλά και στη Βρετανία.

Τις θερμίδες κάθε γεύματος θα αρχίσουν να αναγράφουν τα McDonald’s σε αρκετά καταστήματά τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν όψει της υιοθέτησης ενός νέου νόμου που θα απαιτεί από τις μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων να αποκαλύπτουν τα εν λόγω
στοιχεία.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια και πόλεις όπως η Νέα Υόρκη ήδη απαιτούν από τα εστιατόρια να αναγράφουν τη θερμιδική αξία των γευμάτων τους. Κάτω από τον νέο νόμο, αλυσίδες εστιατορίων με 20 ή και περισσότερα υποκαταστήματα καθώς και άλλες αλυσίδες τροφίμων θα υποχρεούνται να αναγράφουν τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά στα μενού τους.

Τα McDonald’s, δεχόμενα πιέσεις από οργανώσεις καταναλωτών και φορείς για τη δημόσια υγεία, πρόκειται να αναγράφουν τα απαιτούμενα στοιχεία στα γεύματά τους σε 14.000 εστιατόριά τους στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, προσπαθούν να κάνουν τα γεύματά τους λιγότερο θερμιδικά – για παράδειγμα έχουν μειώσει την μερίδα με τις τηγανητές πατάτες στο παιδικό μενού, αντικαθιστώντας τις με φρέσκα μήλα.

Τα McDonald’s αναγράφουν τις θερμίδες των γευμάτων τους στη Βρετανία από τον περασμένο χρόνο, ωστόσο η εφαρμογή του μέτρου στις ΗΠΑ καθυστέρησε.

Οταν πριν από μερικά χρόνια εξεταζόταν το ενδεχόμενο της αναγραφής των θερμίδων στα γεύματα των McDonald’s, διατροφολόγος της αλυσίδας δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εταιρεία αντιτίθετο στο μέτρο επειδή παραβίαζε την ιδιωτικότητα των πελατών της.
Keywords
Τυχαία Θέματα