Η Μενεγάκη, η βαφή της ρίζας και το σπάσιμο της -βραδινής- σιωπής στον κολλητό της



Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Υπόδειγμα επικοινωνιακής πολιτικής για τον κ. Κεδίκογλου και γενικά τους εκπρόσωπους τύπου όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και όλων των κομμάτων αποτελεί ο χειρισμός των μέσων ενημέρωσης από την βετεράνο και survivor της τηλεόρασης πλέον κ. Ελένη Μενεγάκη.

Μπορεί ό,τι κι αν κάνει να αποτελεί είδηση. Ας πούμε τα ψώνια της. Πάντα κάποιος παπαράτσι είναι κοντά και απαθανατίζει
την Ελένη Μενεγάκη, η οποία εδώ που τα λέμε, μονίμως ψωνίζει. Είτε στα εμπορικά της Κηφισιάς, είτε στα μεγάλα πολυκαταστήματα, είτε στη λαϊκή, είτε στο σούπερ μάρκετ, είτε στα μπαχαρικά της Αιόλου, είναι πάντα με κάτι σακούλες, προέκταση θαρρείς των χεριών της, όποτε είναι Αθήνα, ήτοι την χειμερινή περίοδο που έχει εκπομπή, μιας και το καλοκαίρι, οι φωτογραφίσεις δεκαετίες τώρα, αλλάζουν και τη δείχνουν με διαφορετικά (αμέτρητα) μπικίνι σε κάτι διαφορετικές (αμέτρητες) θάλασσες!

Προσφάτως είδαμε τη φυγή και την επιστροφή στις και από τις εξωτικές πάντα Μαλδίβες, το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι της, τα μετά τις γιορτές ψώνια της σε λουσάτο πολυκατάστημα, αλλά και σε παγκόσμια πατέντα τη βαφή της ρίζας του μαλλιού της, σε κομμωτήριο που δεν το έχει αλλάξει 20 χρόνια. Ποιός λοιπόν, κυβερνητικός εκπρόσωπος, ποιός Σίμος Κεδίκογλου θα μπορούσε να οργανώσει καμπάνια επικοινωνίας τέτοιας αξίας που ακόμα και το κούρεμα του πρωθυπουργού στον μπαρμπέρη να είναι είδηση;

Ειλικρινά πάντως η Ελένη Μενεγάκη αποτελεί από μόνη της ένα success story επιτυχίας, διάρκειας και διαχείρισης της διασημότητας της κερδοφόρα και αξιοθαύμαστα με κύριο ατού τον χειρισμό των Μέσων πάντα προς όφελος της.

Είναι δε ένα case study ακόμη και για τα αμερικανικά πανεπιστήμια, αυτά της Μασαχουσέτης, που τελειώνουν όλοι οι πολιτικοί από τζάκι της χώρας. Μη ξεχνάμε πως ήταν και η μοναδική στη μικροσκοπική μας showbiz που εξέδωσε δελτίο τύπου για το διαζύγιο, το οποίο ακαριαία δημιούργησε δυο έκτακτες εκδόσεις ισχυρών –τότε- περιοδικών του χώρου της. Έτσι κατόρθωσε να μην ζήσει το κυνηγητό των παπαράτσι και τη συχνά τερατώδη φημολογία, αλλά να αποστομώσει τους πάντες δίνοντας μόνη της την είδηση.

Την ίδια τακτική, που πρώτη εφάρμοσε και μετά ανακάλυψαν ακόμα και οι μεγαλύτερες σταρ του πλανήτη, για να γλιτώσει από τους παπαράτσι που την ακολουθούσαν σε κάθε της βήμα ειδικά αφότου έγινε γνωστή η νέα της σχέση, άρχισε να βγάζει μόνη φωτογραφίες τον εαυτό της και να χειρίζεται την εικόνα της, όπως η ίδια επιθυμεί, μέσω των λυτρωτικών για ινδάλματα social media.

Άλλωστε όπως γλυκά, παραδέχτηκε στο Nick o clock: «Βγάλανε πάρα πολλές φωτογραφίες, έμεινα 40 μέρες στην Άνδρο και στις 20 με πιάσανε τα νεύρα μου. Είχα επιλέξει μια ερημική παραλία και επειδή κάθε μέρα ήμουν παρέα με τους παπαράτσι, ε! είπα θα το κάνω εγώ να τελειώνει αυτό το θέμα. Όταν μάθαινα ότι ήταν στην παραλία και με περίμεναν, καθόμουν σπίτι, δεν έβγαινα. Ξέρεις σε πόσους φίλους μου έχω πει ελάτε στην Άνδρο και μου λένε “είσαι τρελή”; Αφού λοιπόν τις ανέβαζα εγώ, ηρέμησα. Με τόσες φωτογραφίες σηκώθηκαν και έφευγαν, δεν έβγαινε το μεροκάματο. Δεν έχω τίποτα με τους φωτογράφους, απλά θέλω να με αφήνουν να παίρνω και ανάσες. Άσε με και δέκα μέρες μόνη μου και ξαναέλα. Εκεί θα είμαι, δεν θα πάω πουθενά».

Την Τρίτη το βράδυ παρέδωσε άλλο ένα μάθημα στους πολιτικούς, τόσο που θαρρείς πως έχει διδακτορικό στις μεθόδους της γκεμπελικής προπαγάνδας για τη διείσδυση στη λαϊκή συνείδηση. Ενώ εμφανίζεται μεσημέρι στο ίδιο κανάλι και έχει βήμα να πει ότι θέλει, δέχτηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στον αγαπημένο της φίλο Νίκο Μουτσινά (καλά το να παραχωρούν συνεντεύξεις σε φίλους, το κάνουν και οι πολιτικοί ως κόλπο, δε λέω!).

Σαγηνευτική σε ομορφιά και αποκαλυπτική, με ιλιγγιώδες ντεκολτέ και σκίσιμο στο πλάι των ποδιών φόρεμα σα φαράγγι, κέρδισε τις εντυπώσεις και κατόρθωσε να κάνει τους τηλεθεατές να μην απιστήσουν στο πρόγραμμα του Νίκου Μουτσινά, που σε άλλες εκπομπές του, με άλλους καλεσμένους δεν το συνηθίζουν.

Η συνέντευξη διαφημίστηκε, είχε προσμονή. Και η Ελένη Μενεγάκη απολαμβάνοντας την εμφάνισή της, για άλλη μια φορά κατάφερε να γίνει πρώτη είδηση χωρίς να εκτεθεί στο ελάχιστο, παρά όσο επιθυμούσε. Δεν αποκάλυψε τίποτα για την καθημερινότητά της, τις επιλογές της, τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, τον επικείμενο ή όχι γάμο της, την άποψή της για την τηλεόραση, τον κόσμο γύρω της, την εποχή που ζει. Πιστή στον δικό της επικοινωνιακό σχεδιασμό, χωρίς να παρεκκλίνει έγινε χαρά για οφθαλμούς και προστάτεψε όποιο προσωπικό της μυστικό. Την επομένη μέρα, όλη η τηλεόραση ανέλυε το τι είπε, ή μάλλον το τι δεν είπε και το Διαδίκτυο ασφυκτιούσε από τις αναπαραγωγές της συνέντευξης που το μόνο που της πρόσφερε ήταν να μη φορέσει μεσημεριανό συνολάκι, αλλά βραδινή τουαλέτα.

Όμορφη, πανέξυπνη, μελετημένη, οργανωμένη έγινε για άλλη μια φορά το πρόσωπο της ημέρας, χορτασμένη όσο καμία στην αντιστάρ εποχή μας και κυρίαρχος του παιχνιδιού της διασημότητας. Ενός παιχνιδιού που έχει κυρίως μόνο χαμένους… Την άλλη μέρα μελετήτριες και μιμήτριες του επικοινωνιακού της στιλ, την ανέλυαν, ενώ ευκαιριακοί σταρ της μικρής οθόνης αφήναν αιχμές για την αλήθεια της.

Μόνο ο Πέτρος Κωστόπουλος, είπε τη σοφή κουβέντα πως «οι τηλεκριτικοί έγραφαν για τη βλακεία της Μενεγάκη και δεν καταλάβαιναν ότι τους δούλευε ψιλό γαζί. Αυτό για ανθρώπους που παριστάνουν τους έξυπνους και τους κουλτουριάρηδες είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχουν κάνει ποτέ στη ζωή τους».

Τώρα για το μέγα θέμα αν θα παντρευτεί για τρίτη φορά, αν άφησε περιθώρια γι' αυτό και αν το «πουλάει», είτε παντρευτεί, είτε όχι η ίδια θα αποτελεί την είδηση ούτως ή άλλως. Εδώ στο βάψιμο της ρίζας γίνεται εξώφυλλο, στο μανικιούρ – πεντικιούρ – πετσάκια και μόνο μπορεί να βγει –ξανά- και έκτακτο παράρτημα…
newpost.gr
Keywords
Αναζητήσεις
menegaki bafi
Τυχαία Θέματα