Η Λέα Σεϊντού για το Bafta «Ανερχόμενου Ταλέντου»

Η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες Bafta (British Academy Film Awards) στην κατηγορία «Ανερχόμενου Ταλέντου». Η Λέα Σεϊντού, το κορίτσι με τα μπλε μαλλιά στην ταινία «Η ζωή της Αντέλ» και πρωταγωνίστρια της επόμενης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, κατέκτησε μία υποψηφιότητα.

Υποψηφιότητα απέσπασε και η ηθοποιός Λουπίτα Νιόνγκ'ο, που πρωταγωνιστεί στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος». Την λίστα συμπληρώνουν οι Τζορτζ ΜακΚέι του «Sunshine
on Leith», ο Γουίλ Πούλτερ του «We're the Millers» και η Ντέιν Ντε Χαν του «Kill Your Darlings».
Το κορίτσι με τα μπλε μαλλιά, που ερωτεύτηκε η Αντέλ Εξαρχόπουλος στην ταινία «Η ζωή της Αντέλ» - ενώ για τις φασιονίστας είναι το κορίτσι του αρώματος Candy της Prada -, τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς υποψηφιότητες για βραβεία Σεζάρ και συνεργάζεται με σκηνοθέτες όπως ο Ταραντίνο («Αδωξοι Μπάσταρδη») και ο Γούντι Άλεν («Μεσάνυχτα στο Παρίσι»). Η 28άχρονη Γαλλίδα είναι αυτή που θα πρωταγωνιστήσει στην τέταρτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Η επιστημονικής φαντασίας ταινία, με τίτλο «Lobster», είναι η πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του Γιώργου Λάνθιμου. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της ιρλανδικής Element Pictures, της βρετανική Scarlet Films, της γαλλικής Haut et Court, της νεοιδρυθείσας Limp Films που είναι η εταιρεία παραγωγής του Λάνθιμου και της Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου.
Μετά την «Κινέτα», τον «Κυνόδοντα» και τις «Άλπεις» ο έλληνας σκηνοθέτης θα παρουσιάσει μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου όσοι άνθρωποι δεν κατορθώνουν να βρουν το ταίρι τους, μεταμορφώνονται σε ζώα κι απελευθερώνονται στο δάσος. Πρόκειται για ένα φιλμ, που σύμφωνα με τον Λάνθιμο, «αναζητά συνώνυμα της αγάπης».

kourdistoportocali.com
Keywords
Τυχαία Θέματα