«Επιφυλάσσομαι» αν δεν μπει τέλος στο φόβο της χρεοκοπίας, δηλώνει ο Γ.Ραγκούσης

Στην αβεβαιότητα και στο φόβο της χρεοκοπίας εντοπίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, την αιτία του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τονίζει ότι «η ύφεση είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία». Δηλώνει δε ότι επιφυλάσσεται αν η δανειακή σύμβαση και
το PSI δεν διασφαλίσουν την οριστική λύση και παρατείνουν την αβεβαιότητα.
Σε συνέντευξή του στο in.gr, ο κ. Ραγκούσης τάσσεται ενάντια σε μία λύση για την οικονομική κρίση με οποιοδήποτε τίμημα. «Και να μειώσουμε τους μισθούς, αν ο φόβος χρεοκοπίας διατηρηθεί, δεν θα βγούμε από την κρίση και το μόνο που θα πετύχουμε είναι να διαλύσουμε τη χώρα και τους Έλληνες».

Αναγνωρίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ από το 2009 και μετά επειδή, όπως λέει, αυτή δεν συγκρούστηκε με την «αντίληψη του πολιτικού κατεστημένου της Μεταπολίτευσης».

Ο κ. Ραγκούσης ψέγει ευθέως μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του κόμματος καθώς και τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μεγάλο μέρος των συνδικάτων ότι λειτούργησαν με τη λογική που ονομάζει «σκοτεινή πλευράς της Μεταπολίτευσης», το δόγμα δηλαδή «άλλα λέω, άλλα εννοώ και άλλα, εντέλει, πράττω».

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «η τελική, η καθοριστική ζημιά δεν είχε γίνει μέχρι τον Ιούλιο του 2011. Μέχρι και τότε η Ελλάδα προλάβαινε, η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορούσε, το ΠΑΣΟΚ άντεχε».

Τονίζει ωστόσο ότι «η διακυβέρνηση Καραμανλή ήταν αυτή που προκάλεσε την εθνική συμφορά».

Τέλος, αναφορικά με την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη εναντίον του Μνημονίου, έτσι όπως συντάχθηκε, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει πως εφαρμόστηκε ο ένας πυλώνας του και εγκαταλείφθηκε ο άλλος, «εφαρμόστηκε ο πιο 'δυσάρεστος', που αφορούσε το εισόδημα όλων των Ελλήνων, ενώ αυτός που έθιγε τις 'μικρές ολιγαρχίες' έμεινε ανενεργός. Μπροστά στις 'μικρές ολιγαρχίες' σηκώθηκαν από ορισμένους τα χέρια ψηλά».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Όλο και περισσότεροι ομολογούν ότι υπήρξε σειρά αστοχιών στην αντιμετώπιση της κρίσης, τόσο από την πλευρά των πιστωτών μας όσο και καθυστερήσεις και λάθη εκ μέρους της κυβέρνησης. Ο κόσμος αναρωτιέται γιατί ενώ λαμβάνονταν αποφάσεις που κρίνονταν αναγκαίες, στην πράξη δεν εφαρμόζονταν ποτέ. Τι έπρεπε να είχε γίνει που δεν έγινε;

Όταν έχει χειροτερέψει η ζωή τόσων Ελλήνων, όταν ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός έχει παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όταν το κόμμα που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας φτάσαμε να πρέπει να συμμετέχει στην Κυβέρνηση για να βγει η χώρα από την κρίση, τότε πραγματικά υπάρχει μείζον πολιτικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί με αυτοκριτική και ειλικρίνεια.

Πιστεύω βαθιά ότι ο βασικότερος λόγος της υπό αυτή την έννοια αποτυχίας της προηγούμενης κυβέρνησης είναι το παρατεταμένο καθεστώς αβεβαιότητας, διάρκειας δύο περίπου ετών, για το αν και κατά πόσο η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ή όχι, αν θα παραμείνει ή όχι στη ζώνη του ευρώ.

Ισχυρίζομαι ότι η α
Keywords
Τυχαία Θέματα