Nτροπή: Zητούν την αντικατάσταση των Πεπόνη και Μουζακίτη...!

Mε πεντασέλιδο υπόμνημα ο Παπαϊωάννου σε μία πρωτοφανή για τα χρονικά ενέργεια ζητά την αντικατάσταση των εισαγγελέων. Ο λόγος; Επειδή δεν γίνεται να δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς να έχουν τεκμηριωθεί. Εν ολίγοις όταν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν μας αρέσουν αντικαθιστούμε τους δικαστικούς. Η αποθέωση της κομματικής διάστασης, παρέμβασης στη δικαιοσύνη! Διαβάστε τί αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης στο υπόμνημά του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου:

στο υπόμνημά του ο υπουργός αναλύει τα πρόσφατα γεγονότα και αποδίδει αυτή την ενέργειά του στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση
της διαφθοράς στη δημόσια ζωή «δεν πρέπει να αποδυναμώνεται από γκρίζες και νεφελώδεις, αλλά και ατεκμηρίωτες κσαταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα, που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας».

Επικαλείται επίσης τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων, ενώ καλεί το Συμβούλιο να αποφασίσει αν πρέπει να αντικατασταθούν και σε αυτή την περίπτωση να οριστούν δυο νέοι αντεισαγγελείς εφετών για τις θέσεις αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο συνεδριάζει την Τετάρτη, αλλά το ερώτημα του υπουργού θα συζητηθεί στο επόμενο πιθανότα Συμβούλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα