Εντός των επομένων ημερών το επίδομα τέκνων


Με καθυστέρηση έξι μηνών αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών η καταβολή του ενιαίου επιδόματος τέκνων -ύψους 40 ευρώ τον μήνα- και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από τον ΟΓΑ, σε περίπου 400.000 οικογένειες.

Η υποβολή των αιτήσεων λήψης του επιδόματος... αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 15 του μηνός.

Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση, το επίδομα των 40 ευρώ το μήνα ανά παιδί θα καταβάλλεται
με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, κλιμακωτά και θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Το επίδομα για πρώτη φορά θα καταβληθεί και σε οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση, η οποία θα συνοδεύεται κι από ένα καινούργιο έγγραφο το Α21, όπου θα συμπληρώνουν τα στοιχεία των παιδιών τους.

Αρμόδια όργανα για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι οι κατά τόπους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. ή και υπάλληλοι του Δήμου που ορίζονται για τον σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο.

Στη συνέχεια θα γίνεται εκκαθάριση από το ΚΕΠΥΟ στον ΟΓΑ και ο Οργανισμός με τη σειρά του θα πιστώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η απόφαση προβλέπει ότι:

-Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.

-Η καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με τα επιδόματα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού.

-Το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καταβάλλεται σε τρεις δόσεις

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/05/blog-post_3942.html#ixzz2TArF4wAs
Keywords
Τυχαία Θέματα