Χωρίς τους καθηγητές η απεργία της ΑΔΕΔΥ-Παπαχρήστος: «Κοροϊδία» η στάση της ΑΔΕΔΥ

Δεν συμμετέχουν οι καθηγητές στην απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εκπαιδευτικούς μετά από την απόφαση επιστράτευσής τους από την κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις του στο naftemporiki.gr κατά το χθεσινό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρός της Νίκος Παπαχρήστος, δήλωσε

ότι οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και χαρακτήρισε «κοροϊδία» τη στάση της ΑΔΕΔΥ απέναντι στους εκπαιδευτικούς.
«Ζητήσαμε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή ώστε να σηματοδοτήσει την αντίδραση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την επιστράτευση. Δεν το έπραξε. Οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, γιατί θεωρούμε κοροϊδία αυτό που συμβαίνει. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες μας για να καταγραφεί η άποψη του κλάδου, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απεργία», ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά τις σημερινές Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα όπου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία, ο κ. Παπαχρήστος δήλωσε ότι «περιμένει να εκφραστεί ο κόσμος» και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία έχει βάλει όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην είναι απεργία των συνδικαλιστών αλλά των εκπαιδευτικών.
Στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί στις 10 το πρωί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
Επιπλέον, για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει από κοινού στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ οργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30.

Keywords
Τυχαία Θέματα