Εμφύλιος κορυφής στη «17 Νοέμβρη»



«ΚΕΡΑΥΝΟΙ» ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ενα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της δημόσιας κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ μελών της «17 Νοέμβρη» παίχτηκε χθες με τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Υποβολέα του Β. Τζωρτζάτου χαρακτηρίζει...τον Αλ. Γιωτόπουλο ο Δ. Κουφοντίνας ο οποίος επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά των πρώην συντρόφων του της 17Ν. Στη φωτογραφία ο Δ. Κουφοντίνας με τον Αλ. Γιωτόπουλο

Σε αυτήν, ο «Λουκάς» της 17Ν απαντά στην πρόσφατη επιστολή που είχε αποστείλει ο Βασίλης Τζωρτζάτος στην «Ελευθεροτυπία», μέσω της οποίας τον κατηγορούσε ότι
το χτύπημα στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Θάνου Αξαρλιάν, επισπεύθηκε, επειδή η οικογένειά του τον πίεζε να πάει διακοπές!

Στο ίδιο κείμενο, ο «Σταμάτης» της 17Ν κατηγορούσε μέλη της οργάνωσης ότι έκαναν ληστείες -τουλάχιστον τρεις αναφέρει- δι' ίδιον όφελος και παρότι δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα, αφού τους στήριζε το επαναστατικό ταμείο της 17Ν.

Απάντηση
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας απάντησε χθες σε υψηλούς τόνους μέσα από την «Εφημερίδα των Συντακτών», με χαρακτηρισμούς και σκληρή γλώσσα, κατηγορώντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- τον Β. Τζωρτζάτο για καταδότη και δείχνοντας ως υποβολέα του τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, αποφεύγοντας ακόμη και να τον κατονομάσει. Ωστόσο, δεν αναφέρει τίποτα για την «ταμπακέρα», για την κατηγορία του Τζωρτζάτου περί διακοπών, αλλά και περί ληστειών.

Είναι η πρώτη φορά που ο «Λουκάς» απευθύνεται τόσο επιθετικά στους δύο πρώην συντρόφους του, μιλώντας για «το γνωστό δίδυμο που ανέλαβε υπηρεσία» σε «πλήρη συνεργασία με τον εχθρό» κι έγινε «ο καλύτερος σύμμαχος της επιχείρησης ?«ευτελισμός 17Ν?», όπως και για «δειλούς και ποταπούς που πρόδωσαν ιδέες αλλά και την προσωπική τους ιστορία».

«Αν παραμερίσουμε τα δυσώδη εμέσματα, εκείνο που μένει σ' αυτήν την επιστολή (σ.σ.: του Β. Τζωρτζάτου) είναι μια δειλή, απεγνωσμένη προσπάθεια να μην αντιμετωπιστεί η αλήθεια, η ευθύνη της οργάνωσης και του κέντρου της (που είχε πάντα την πλήρη εποπτεία της οργάνωσης και της δράσης, μέχρι το τέλος, και για τα πάντα):

Για την επιλογή της συγκεκριμένης ενέργειας ως έκφρασης της λογικής ?χτύπημα στην καρδιά του κράτους?. Για τον λανθασμένο σχεδιασμό της. Για την πεισματική επιμονή να γίνει οπωσδήποτε, παρότι οι τόσες απόπειρες, σχεδόν καθημερινές, επί ένα μήνα, αποκάλυψαν τους κινδύνους που έκρυβε, μέχρι που δημιουργήθηκε εκείνο το μοιραίο και θανάσιμο τυφλό σημείο στον χώρο και τον χρόνο, που έφερε την τραγική απώλεια», λέει στρέφοντας τα βέλη του στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Οι διακοπές
Αγνοώντας τις κατηγορίες περί διακοπών, ο Δ. Κουφοντίνας αρκείται μόνο να σχολιάσει τα όσα έγραφε ο Β. Τζωρτζάτος περί τσιλιαδόρων, ότι δηλαδή υπήρχε ομάδα που αποχώρησε επειδή έκρινε ότι το χτύπημα δεν ήταν εφικτό.

«Οσο για την εφεύρεση από τον συντάκτη μιας ?δεύτερης ομάδας τσιλιαδόρων, που παραβρίσκονταν στο σημείο?, είναι να απορείς αν αντιλαμβάνεται τι γράφει. Αν υπήρχε ?ομάδα τσιλιαδόρων? στο σημείο, έπρεπε να κάνει τη δουλειά της, να ?κρατά τσίλιες?, και αν είδε κάτι που έπρεπε να αποτρέψει την ενέργεια, όφειλε να ειδοποιήσει αμέσως την ομάδα της ενέργειας και όχι απλώς να ?αποχωρήσει?. Τότε, η ευθύνη της είναι βαρύτατη, γιατί θα μπορούσε να εμποδίσει το κακό», σημειώνει ο Κουφοντίνας.

«Μαζί όμως με την προδοσία και την καταισχύνη του Υποβολέα να τροφοδοτεί την επίθεση κατά της 17Ν, με ?ληστές και δολοφόνους? κυνικούς και ιδιοτελείς, προσθέτει και τη δυσωδία περί ?φραξιονισμού?. Εύγε! Αργησε βέβαια δώδεκα χρόνια, αλλά ανακάλυψε το εύκολο αυτό καταφύγιο της ανευθυνότητας, που έρχεται από τις πιο μαύρες σελίδες της σκουριασμένης και αγκυλωμένης αριστεράς», τονίζει σε άλλο σημείο της επιστολής. «Οσο για τον Υποβολέα, για αυτό που αντικρίζει καθημερινά στον πολιτικό καθρέφτη του, τον μόνο που μπορεί να αιτιάται είναι τον ίδιο του τον εαυτό», επιμένει ο «Λουκάς» της 17Ν.

ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟ:
Εδειξε με το δάχτυλο του προδότη

«Το καλοκαίρι των συλλήψεων του 2002, όλοι και καθένας μας, βρεθήκαμε μπροστά στο μεγάλο δίλημμα, το μεγάλο "ναι" ή το μεγάλο "όχι... Πολλοί έσπασαν. Οπως ο Τζωρτζάτος, που υπέγραψε δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης της 17Ν. Και κατέδωσε. Μίλησε, είπε ονόματα, υπέγραψε φωτογραφίες άλλων, έγραψε πάνω τους, με χέρι που δεν έτρεμε, ψευδώνυμα. Εδειξε με το δάχτυλο του προδότη τον Ηρακλή Κωστάρη, τον Κώστα Καρατσώλη και όχι μόνο, σ' αυτήν την όπερα μπούφα. Το στίγμα του καταδότη θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή», γράφει στη νέα του επιστολή του ο Δ. Κουφοντίνας, εξηγώντας την αρχή της 12χρονης κόντρας που υπάρχει μεταξύ των Γιωτόπουλου - Τζωρτζάτου από τη μία και του Κουφοντίνα και των υπολοίπων από την άλλη. «Αλλους πάλι θα τους καταδιώκει για πάντα το στίγμα του ποταπού... Μπροστά στο δικαστήριο απαρνήθηκαν, όχι τρις αλλά δεκατρείς και διαρκώς καταδίκαζαν τη 17Ν, τα κείμενά της, τη δράση της, τη λαϊκή αντιβία. Και ύστερα τη συκοφάντησαν, την ευτέλισαν, μίλησαν για ληστές και δολοφόνους, κυνικούς και ιδιοτελείς, συνεργάστηκαν με τον εχθρό για την αποκαθήλωση της 17Ν... Δώδεκα χρόνια τώρα η πνευματική παραγωγή του Υποβολέα εξαντλείται στο πώς θα πλήξει τη 17Ν. Φτάνει πια!», λέει ο «Λουκάς» για τον Αλ. Γιωτόπουλο, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος «με τις μικρές δυνάμεις του θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που χάραξε από την πολιτική γέννα της 17 Νοέμβρη».

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα