Χάπι-μπαλόνι κατά παχυσαρκίας



Ενα χάπι που μεταμορφώνεται σε «μπαλόνι» μόλις φθάσει στο στομάχι είναι το νέο όπλο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στη Βρετανία, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι έχει...ελάχιστες παρενέργειες, διευκρινίζοντας πάντως ότι απευθύνεται σε άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) 27-28, δηλαδή 2 ή 3 μονάδες πάνω από το 25, που θεωρείται το ανώτατο φυσιολογικό όριο του ΔΜΣ.

Κι αν δεν χορταίνετε με ένα, υπάρχει δεύτερο και τρίτο...Προς το παρόν η χρήση του δεν καλύπτεται από το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS), που εγκρίνει άλλες μεθόδους (γαστρικό μανίκι, δακτύλιο) για άτομα
με ΔΜΣ άνω του 30, αλλά η τεχνική εφαρμόζεται μόνο σε ειδικά κέντρα από ιδιώτες γιατρούς.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», το χάπι-μπαλόνι ονομάζεται Obalon και απλώς... αρκεί να το καταπιείς. «Αυτό άλλωστε είναι και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του. Δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για την εφαρμογή του, παρά μόνο 10 λεπτά και ένα ποτήρι νερό», λέει η Σάλι Νόρτον, ειδική γιατρός για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Η Νόρτον εξηγεί ότι μόλις το χάπι φθάσει στο στομάχι το μπαλόνι φουσκώνει φθάνοντας το μέγεθος ενός μήλου, μέσω ενός σωλήνα, ο οποίος αφαιρείται από το στόμα του ασθενούς. Τα στοιχεία των πρώτων δοκιμών υποδεικνύουν ότι κατά μέσο όρο όσοι χρησιμοποίησαν το Obalon έτρωγαν λιγότερο -γιατί μέρος του στομάχου τους ήταν γεμάτο- και έχασαν από έξι έως 8 κιλά μέσα σε διάστημα 12 εβδομάδων.

Η θεραπεία με Obalon κοστίζει περίπου 3.000 στερλίνες και περιλαμβάνει δύο μπαλόνια, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, τα μέγιστα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ο ασθενής βάλει ένα μπαλόνι για τις πρώτες 30 ημέρες, και στη συνέχεια «καταπιεί» και ένα δεύτερο ή ακόμη και τρίτο για τις επόμενες 60 ημέρες, ανάλογα με το ρυθμό απώλειας βάρους, μέχρι να φθάσει τα επιθυμητά κιλά. Διευκρινίζεται ότι τα Obalon δεν μπορούν να μείνουν στον ανθρώπινο οργανισμό περισσότερο από 90 ημέρες, και αφαιρούνται στο τέλος της αγωγής με σύντομη επέμβαση, που επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει την ίδια ημέρα στο σπίτι του.

(ΠΗΓΗ: DAILY MAIL)
Keywords
Τυχαία Θέματα