Χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, με τα επιτόκια

Tου Νίκου Κωτσικόπουλου

Με χάντρες και καθρεφτάκια θα τη βγάλουν οι ιθαγενείς, για να χάσουν το «χρυσάφι» τους όπως αναμενόταν. Από χθες το βράδυ κυκλοφορεί η σπουδαίαααα πληροφορία, ότι το επιτόκιο των νέων ομολόγων μετά την ανταλλαγή και κούρεμα στο PSI, θα είναι 3,4% κατά μέσο όρο. Υπήρχε μάλιστα η πληροφορία, ότι κάτι θα έδιναν για να το εμφανίσουν ως «δώρο» και «προίκα» στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Σπουδαία
τα λάχανα. Διότι ξαναλέμε:

*Το χρέος δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται και μεταφέρεται. Αυξάνεται γιατί, για να γλιτώσει στην καλύτερη περίπτωση έως και 90-100 δις ευρώ το δημόσιο, θα χρεωθεί με 130 δις ευρώ, με το δεύτερο δανειακό πακέτο, πέραν των 110 δις ευρώ του πρώτου, από το οποίο δανειστήκαμε μέχρι τώρα 73,5 δις ευρώ.

*Το χρέος αυξάνεται επίσης γιατί ήδη έχει μειωθεί κατά 13% σωρευτικά το ΑΕΠ με βάση στοιχεία του ΔΝΤ, άρα μειώθηκε η δυνατότητα της ελληνική οικονομίας να το εξοφλήσει. Η οικονομία μίκρυνε το χρέος αυξήθηκε.

*Το χρέος αλλάζει και ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ στο Αγγλικό Δίκαιο. Τα παλαιά ομόλογα είναι κατά 93% της αξίας τους σε Ελληνικό Δίκαιο, παρέχοντας κάποια εξασφάλιση στην Ελλάδα. Τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν θα είναι (κατ' απαίτηση των τραπεζών) στο Αγγλικό Δίκαιο. Επίσης στο Αγγλικό Δίκαιο είναι και τα δύο δανειακά πακέτα από ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση... Το Αγγλικό Δίκαιο εξασφαλίζει το δανειστή και αποτρέπει νέα μείωση (κούρεμα) ή στάση πληρωμών προς αυτόν, επιφέροντας ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ.

Πέραν αυτών όμως, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως μέσα σε ελάχιστες ώρες, με Έλληνες πολιτικούς να κάνουν δηλώσεις γι τα παρακάτω ζητήματα, για τα οποία κανείς δεν μιλούσε. Διότι:

*Υπάρχει Σχέδιο Γενοκτονίας με απροκάλυπτη κλοπή πόρων ζωής, (νέοι φόροι και μειώσεις μισθών- συντάξεων, απολύσεις) από τους μη έχοντες (οφσόρ), για να ξεπληρώσουν αυτοί τα χρέη που δημιούργησαν άλλοι με οφσόρ.... Και κάποιοι μάλιστα από αυτούς, με τα κλεμμένα, ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ξεπλένοντας αφορολόγητο ή άλλο μαύρο χρήμα, με αγορές ανώνυμων ομολόγων...

*Ζητείται μεταφορά της ελληνικής περιουσίας και προβλέπεται διορισμός Ευρωπαίου επιτρόπου επί του Ελληνικού Προϋπολογισμού.

*Έρχονται και νέα μέτρα τον Ιούνιο, όπως το «έριξε» από χθες ο Π. Μπεγλίτης...

Και μετά μας λένε ότι το επιτόκιο θα είναι λιγότερο τοκογλυφικό;
Keywords
Τυχαία Θέματα