Αναζητά διέξοδο



Τρόπο να υποστηρίξει τις επιλογές του παρόντος και να καλύψει τα λάθη του παρελθόντος δείχνει να αναζητά ο Αντώνης Σαμαράς.....

Σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" υποστήριξε ότι ο στόχος της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος είναι εφικτός. Η τοποθέτησή του έρχεται μια μόλις ημέρα μετά την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού των οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και απαιτείται νέα
διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ανέφερε ότι ο τελευταίος χρόνος περιελάμβανε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στο κράτος.

Παρουσίασε ως δικές του επιτυχίες τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τους χειρισμούς την απαγόρευση των πλειστηριασμών. Η πρώτη υπήρξε πάγια πρόταση του ΠΑΣΟΚ, οι δε δεύτεροι φέρουν την προσωπική υπογραφή του Ε. Βενιζέλου.

Μίλησε για συγκράτηση της αύξησης της ανεργίας την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει απολύσεις. Είπε ότι δανειζόμαστε για να αποπληρώνουμε προηγούμενα χρέη ενώ παράγουμε διαρκώς νέα. Απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι θα τις επιλέξει αν κρίνει ότι τον συμφέρουν αφού όπως είπε δεν εκβιάζεται.

Είπε όμως και κάτι ακόμη. Μετά από ένα χρόνο άτεγκτης εφαρμογής του προγράμματος λιτότητας από υπουργούς της ΝΔ οι οποίοι λειτουργούν ως μαντατοφόροι και εκτελεστικά όργανα της Τρόικα, χωρίς φωνή και διάθεση για διαπραγμάτευση , ο πρωθυπουργός της χώρας υποστήριξε ότι δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος.

Είναι εναγώνια η προσπάθεια που κατέβαλε για να καταγραφεί η προσωπική του συνεισφορά. Είπε πολλά για το παρελθόν και τίποτε για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς. Η εικόνα αναμφίβολα αρμόζει περισσότερο σε απερχόμενο ηγέτη παρά σε εν ενεργεία πρωθυπουργό που σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία.
Keywords
Τυχαία Θέματα