Α. Σαμαράς: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας

Με τη φράση «Χτίζουμε την Ελλάδα του 2020 με αυτό το Συνέδριο», ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει η πορεία προς την κορυφαία διαδικασία του κόμματος που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου.....

Από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
ο κ. Σαμαράς κάλεσε τα στελέχη του να επικοινωνήσουν τις αξίες του κόμματος στην κοινωνία, «η κρίση έκανε τον κόσμο σοφότερο, κάποιοι πολίτες ψήφιζαν άλλα, αλλά πλέον έχουν ανοικτά αυτιά και εμείς πάμε προς το συνέδριο, να ενώσουμε την κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε και τις δικές μας ιδέες για το πώς θα αλλάξουμε την Ελλάδα, όχι ότι μας λέει η όποια τρόικα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «βγήκαμε από την εντατική, όμως δεν βγήκαμε από νοσοκομείο, είμαι ρεαλιστής, τώρα μπροστά μας είναι το μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης».

Παράλληλα τόνισε, πως η χώρα μπήκε στην τελική ευθεία, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας και προανήγγειλε πως μόλις ξεκινήσει η ανάκαμψη θα ληφθούν μέτρα ανακούφισης. «Ότι περάσαμε ως τώρα, σε λίγα χρόνια θα είναι μια κακή ανάμνηση, όμως αν δεν γίνονταν αυτά, θα ήμασταν σε χειρότερη θέση» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας αυτά που περνά η χώρα και οι πολίτες οδυνηρά, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό πρώτος το νιώθω εγώ».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως σήμερα από τη μία πλευρά βρίσκονται αυτοί που είδαν τα σφάλματα και τα διορθώνουν και απέναντι όσοι θέλουν να επαναφέρουν τα ίδια που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή τη θέση. «Χωρίς την παράταξή μας δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συνεργασία και οι υπερβάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καθώς μαζί τους «κλείνουμε το δρόμο, σε όσους θέλουν να διώξουν τους επενδυτές, να κρατικοποιήσουν τα πάντα, χαϊδεύουν τους παρανόμους, στενοχωριούνται όταν δεν φεύγουν βαρυποινίτες από τις φυλακές και ψάχνουν στο εξωτερικό εύσημα από τις κυβερνήσεις που κατηγορούν την Ελλάδα.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρά πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως όποιος απορρίπτει είτε τη Δημοκρατία είτε την Πατρίδα, βλάπτει το ίδιο και τις δύο.

«Δεν καταλαβαίνουμε από τις απειλές τους, τη δημαγωγία και την άρνηση σε όλα - όταν μας κουνάνε το δάχτυλο, τους βάζουμε στη θέση τους και η ΝΔ δεν έχει καμία υποχρέωση να απολογείται στις συνιστώσες του ασυγκράτητου λαϊκισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

«Πατρίδα, Δημοκρατία, Ευρώπη και ανταγωνιστικότητα πάνε μαζί» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας όχι σε «διχαστικά συνθήματα και κηρύγματα μίσους που διαιρούν την κοινωνία» και ναι σε «ιδέες που ενώνουν το λαό». Μάλιστα προσδιόρισε τη ΝΔ ως «Λαϊκό, Φιλελεύθερο, Πατριωτικό και με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό κόμμα».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς ζήτησε ενόψει της προσυνεδριακής διαδικασίας «εξω-συμβατικές» μορφές επικοινωνίας με τους πολίτες, είτε μέσω του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, είτε δια ζώσης. Παράλληλα μίλησε για νέες μορφές εκπροσώπησης και ανάδειξη νέων προσώπων, προανήγγειλε συνέδριο αποδήμων αλλά και αναδιοργάνωση του κόμματος και καταστατικές αλλαγές μετά το Συνέδριο.

Πάνος Ρασσιάς-newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα