8,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΏ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΜΑ

*Αλλά ξέχασα, ευθύνονται οι μαϊμού τυφλοί, κουτσοί, κουφοί που σύνολο έχουν πάρει κάτι εκατομμύρια...
Οι ζημιές που είχαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ανέρχονται στα 8,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε η Τράπεζα της Ελλάδος στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,
Αλέξη Μητρόπουλου. Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, οι τίτλοι που υπήρχαν στο χαρτοφυλάκιο του Κοινού Κεφαλαίου
στις 9 Μαρτίου υπέστησαν κούρεμα 53,5%. Η αξία των τίτλων στο Κοικό Κεφάλαιο των 208 Ταμείων που συμμετέχουν περιορίστηκε από 17,3 δισ. στα 10,064 δισ. ή 7,3 δισ. ευρώ λιγότερα. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου PSI, το οποίο αφορούσε τα ομόλογα σε ξένο δίκαιο, στις παραπάνω απώλειες προστέθηκαν επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ, αναφέρει η επιστολή της ΤτΕ. Με βάση τα στοιχεία που προσκομίστηκαν (της 31ης/6/2012), η τρέχουσα αξία της μερίδας των 208 ασφαλιστικών φορέων εκτιμάται μόλις στα 4,7 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα αξία προκύπτει από την αξία των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, είναι δηλαδή το ποσό που θα μπορούσαν δυνητικά να εισπράξουν τα ταμεία σε περίπτωση όπου προχωρούσαν σε ρευστοποίηση των τίτλων, αντί να τα κρατήσουν μέχρι τη λήξη και να εισπράξουν το σύνολο του ποσού.
Keywords
Τυχαία Θέματα