Πρόσωπα της Τετάρτης

Ενας σπουδαίος δημιουργός του κινηματογράφου, ο Πάβελ Παβλικόφσκι (φωτ.), θα είναι μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Τμήματος του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Ο Πολωνός σκηνοθέτης έχει βραβευθεί με Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας το 2015 για το φιλμ «Ida», ενώ τρεις υποψηφιότητες για Οσκαρ, μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων, είχε και η τελευταία ταινία του, «Ψυχρός πόλεμος». 

(…) Το βαρύ πυροβολικό της αμερικανικής ποπ βιομηχανίας έχει επιστρατευθεί

προκειμένου να πείσει τους νέους των ΗΠΑ να κινήσουν τη διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. Η Τέιλορ Σουίφτ, η Μπίλι Ελις, ο Dj Khaled και πολλοί άλλοι προβεβλημένοι καλλιτέχνες ηγούνται της καμπάνιας Just Vote μήπως και καταφέρουν να προσελκύσουν νεαρούς ψηφοφόρους, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό αδιαφορούν για τις εκλογές.

(…) H ταινία «One night in Miami» της Ρεγκίνα Κινγκ έγραψε ιστορία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Διότι, όσο απίστευτο και αν φαίνεται, πρόκειται για την πρώτη ταινία Αφροαμερικανίδας σκηνοθέτιδος που επιλέγεται στην ιστορία του φεστιβάλ. Η ταινία πραγματεύεται την πραγματική συνάντηση μεταξύ των Κάσιους Κλέι, Μάλκομ Χ, Τζιμ Μπράουν και Σαμ Κουκ μετά τη νίκη του Κλέι το 1964 απέναντι στον Σόνι Λίστον.  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόσωπα, Τετάρτης,prosopa, tetartis