ΗΠΑ: Μείωση ανεργίας, αύξηση των θέσεων εργασίας

Θετικά ήταν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας και μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου δημιουργήθηκαν 1,4 εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο στον ιδιωτικό τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη των αναλυτών του MarketWatch έκανε λόγο για αύξηση της τάξης του 1,2 εκατομμυρίου θέσεων εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε από το 10,2% στο 8,4%, σε μία ένδειξη

βελτίωσης της εργασιακής κατάστασης στις ΗΠΑ. Πρόκειται, μάλιστα, για το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού (σ.σ. από τον Μάρτιο).

Παρ’ όλα αυτά, ο δείκτης ανεργίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και σε κάθε περίπτωση, αρκετά μακριά από το ιστορικό χαμηλό του 3,5%, το οποίο είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 2020.

Σε κάθε περίπτωση, τα σημερινά στοιχεία έτυχαν θετικής υποδοχής από επενδυτές και αναλυτές, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 200 μονάδες στην προ-αγορά (pre-market) της Wall Street.

Keywords
Τυχαία Θέματα