Forthnet: Ολοκληρώθηκε και τυπικά το deal με την United Group

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών ανάμεσα στις πιστώτριες τράπεζες και την United Group, η οποία αφορά το μέλλον της Forthnet, ανακοίνωσε η διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Πρόκειται για τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank,

Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank, οι οποίες από κοινού κατείχαν μέχρι πρότινος το 36% των μετοχών της Forthnet. Το συγκεκριμένο μερίδιο πλέον βρίσκεται στα «χέρια» της United Group, η οποία κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 45 εκατ. ευρώ.

Η είσοδος της United στην Forthnet δημιουργεί νέα δεδομένα στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες, καθώς η πρώτη διαθέτει ισχυρή τεχνογνωσία και κεφαλαιακή επάρκεια, δύο παράμετροι στις οποίες η Forthnet υστερούσε δραματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BC Partners, μητρική εταιρεία της United πριν λίγους μήνες είχε ενδιαφερθεί και για την Wind Hellas

Η ανακοίνωση της Forthnet

Σε συνέχεια της από 2 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσης, αναφορικά με την αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ των Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank (οι «Πωλητές» και, ο καθένας, ο «Πωλητής») και του Ομίλου United (ο «Αγοραστής» και, μαζί με τους Πωλητές, τα «Συμβαλλόμενα Μέρη»), η Forthnet A.E. ενημερώθηκε περαιτέρω από τον Αγοραστή ότι «η ολοκλήρωση έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2020, όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί και ανακοινωθεί». Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Forthnet, Ολοκληρώθηκε, United Group,Forthnet, oloklirothike, United Group