Brexit και τεχνολογικό sell-off ρίχνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο «κόκκινο» έκλεισαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω φόβων για ένα Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία με την Ευρώπη και μαζικού sell-off των τεχνολογικών μετοχών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. «Βαρίδι» και οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 1,15%, με τον επιμέρους δείκτη εταιρειών πετρελαίου

και φυσικού αερίου να υποχωρεί 3,7%, στη χειρότερη συνεδρίαση σχεδόν των τριών τελευταίων μηνών. Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας, με τον επιμέρους δείκτη να χάνει 2,1%.

Η προσοχή των επενδυτών και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, αν και οι αγορές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα τηρήσει στάση αναμονής. Κόντρα στο καθοδικό ρεύμα η μετοχή των Βρετανικών Ταχυδρομείων(British Royal Mail) με άνοδο 25%, αφότου αναθεώρησε προς τα πάνω τον ετήσιο στόχο για τα έσοδα.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον δείκτη DAX της Φραγκφούρτης να υποχωρεί 1,01%, παρά τα στοιχεία για άνοδο των γερμανικών εξαγωγών τον Ιούλιο, αν και παραμένουν σε επίπεδα προ της πανδημικής κρίσης. Οριακές απώλειες για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ ο CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού υποχώρησε 1,59%. Πτώση 1,81% και για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα