Ζητούν παράταση για τη διαθεσιμότητα των δημ. υπαλλήλων

Ακόμη δεν παρέλαβε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κλοιός γύρω από το θέμα της κινητικότητας έχει ήδη στενέψει και πρέπει να διευθετηθεί άμεσα. Ο νέος υπουργός προσπαθεί να πάρει παράταση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού από την τρόικα για τις μετακινήσεις και τη διαθεσιμότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, καθώς η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι οι μεταρρυθμίσεις έπρεπε να γίνουν ως τις 30 Ιουνίου.

Ο υπουργός Οικονομικών,

Γιάννης Στουρνάρας, άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την τρόικα παράταση του προγράμματος κινητικότητας στο Δημόσιο. «Θα δούμε», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι για να δοθεί η παράταση θα πρέπει η Ελλάδα να βαθμολογηθεί σε όλα τα άλλα ζητήματα «με άριστα».

Από δήμους και σχολεία οι πρώτοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

Την ίδια στιγμή όλα δείχνουν ότι τα πρώτα «θύματα» της κινητικότητας στο δημόσιο θα είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στο χώρο της παιδείας. Ειδικά για την παιδεία, το μέτρο της διαθεσιμότητας δεν αφορά τους δασκάλους και τους καθηγητές, ενώ σε ότι αφορά στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, τότε μιλάμε για τους υπαλλήλους των δήμων.

Το προσωπικό που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα θα αμείβεται με το 75% των αποδοχών του έως και 12 μήνες, προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλες θέσεις, στις οποίες θα υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού. Μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών στους 12 ΟΤΑ, που έχει ανακοινωθεί από τον Μάρτιο, ενώ σε εκκρεμότητα είναι και η αξιολόγηση δομών στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ανοιχτό το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο

Την ίδια στιγμή ανοιχτό μένει και το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο, αφού οι απολύσεις των εργαζόμενων στην ΕΡΤ έδωσαν μια «ανάσα» στην κυβέρνηση έναντι της τρόικας, ωστόσο ως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να υπάρξουν συνολικά 4.000 απολύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα