Απεργία στις 11 Ιουλίου αποφάσισαν τα συνδικάτα της Βραζιλίας

Σε απεργία προχωρούν στις 11 Ιουλίου τα κυριότερα εργατικά συνδικάτα της Βραζιλίας, όπου εδώ και μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας.

«Οι πέντε μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συμμετάσχουν στην απεργία, όπως και άλλα μικρότερα συνδικάτα. Η απεργία

δεν είναι γενική», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πάουλο Περέιρα ντα Σίλβα, πρόεδρος του συνδικάτου «Força Sindical»,.

Εν τω μεταξύ, η πρωθυπουργός της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ αναμένεται να υποβάλει στο κοινοβούλιο πρόταση για δημοψήφισμα υπέρ της πολιτικής μεταρρύθμισης, χωρίς να επιμένει στη δημιουργία συντακτικής συνέλευσης όπως αρχικά είχε προτείνει, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Η πρόεδρος θα διαβιβάσει στους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», ανέφερε ο Αλόις Μερκαντάντε σε δημόσια παρέμβασή του.

«Δεν έχουμε χρόνο για να κάνουμε μια συντακτική συνέλευση», εξήγησε, αναφερόμενος στην αρχική πρόταση της κ. Ρούσεφ η οποία δεν έτυχε θετικών σχολίων, ούτε από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά ούτε από τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα