Ζάλγκιρις Κάουνας: Ο Αντρέα Τρινκιέρι νέος προπονητής της

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Ο Κάζις Μακσβίτις αποτέλεσε παρελθόν από την Ζάλγκιρς στις 09:46 ώρα Ελλάδος. Με ένα post στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η Ζάλγκιρις αποχαιρέτησε τον Μακσβίτις, αναφέροντας ότι επήλθε λύση της συνεργασίας με κοινή συναίνεση.

Ο Μακσβίτις βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας από την περσινή σεζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα και Κύπελλο Λιθουανίας.

Η άσχημη πορεία όμως της Ζάλγκιρις στην EuroLeague, όπου με ρεκόρ 5-12 βρίσκεται στην 16η θέση (σε 18 ομάδες) στο φινάλε του πρώτου γύρου δεν άρεσε στους διοικούντες, που αποφάσισαν να λύσουν το συμβόλαιο του Λιθουανού.

Head Coach Kazys Maksvytis is leaving Zalgiris by mutual agreement. Coach, thank you for everything! pic.twitter.com/VxRheIxHA1

— BC Zalgiris Kaunas (@bczalgiris) December 30, 2023

Η άμεση απάντηση της Ζαλγκίρις μετα την αποχώρηση του Μακσβίτις 

6 λεπτά αργότερα όμως 09:52 ώρα Ελλάδος, η Ζάλγκιρις ανακοίνωσε τον διάδοχό του, γνωστοποιώντας την συμφωνία με τον Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της προπονητικής αγοράς που ήταν ακόμα διαθέσιμο, με την λιθουανική ομάδα να μην χάνει χρόνο και να συμφωνεί μαζί του. Υπενθυμίζεται ότι ο Τρινκιέρι την τελευταία τριετία κάθισε στον πάγκο της Μπάγερν, πριν αντικατασταθεί το καλοκαίρι από τον Πάμπλο Λάσο.

New Zalgiris Head Coach – Andrea Trinchieri! pic.twitter.com/a1TqSQOnxY

— BC Zalgiris Kaunas (@bczalgiris) December 30, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα