Ύστατη ευκαιρία για συμφωνία κυβέρνησης – εταίρων μέχρι τις 25 Μαΐου

Ένα βήμα πριν το πιστωτικό γεγονός βρίσκεται η ελληνική οικονομία, καθώς μετά τα τέλη Μαΐου το ρευστό τελειώνει, ενώ οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις αυξάνονται υπέρμετρα.

Η κυβέρνηση κάνει «αγώνα δρόμου» ώστε να υπάρξει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 21 και 22 Μαΐου, που θα επικυρωθεί στο έκτακτο Eurogroup στις 25 Μαΐου.

Εξάλλου, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, «την προσεχή

Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να τεθεί το ζήτημα της Ελλάδας».

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε νέα σύσκεψη στο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο. Τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε επίσης η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μάλιστα ο κ. Παπαδημούλης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε πως «η όποια συμφωνία θα στηριχτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Κ.Ο. μας και εκτιμώ και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Όπως σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη «η μπάλα είναι πλέον στην πλευρά των δανειστών», ωστόσο αν επικρατήσουν οι σκληροί του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον (Σόιμπλε-Τόμσεν) η συμφωνία απομακρύνεται με δεδομένο ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να πατήσει όλες τις κόκκινες γραμμές η συμφωνία δεν θα περνούσε από τη Βουλή».

Την ίδια στιγμή, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, πληθαίνουν οι φωνές εντός ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή στο λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα. Μάλιστα, όπως έχουν πει κατά καιρούς κυβερνητικά στελέχη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα «πάρει σαφέστατη θέση», η οποία «δεν μπορεί να είναι άλλη από το «Όχι» αφού θα παραβιάζονται οι «κόκκινες» γραμμές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα