Ύποπτοι οι Καπελέρης, Διώτης για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Την κλήση των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη και Ι. Διώτη, διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, όσον αφορά στην έρευνα που διενεργείται για τη μη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» με ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.

Το πλέον σημαντικό είναι πως οι δύο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καλούνται ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων στην υπόθεση και για αυτόν το λόγο θα τους ζητηθούν οι σχετικές εξηγήσεις αναφορικά με τη δράση

τους.

Ο κ. Καπελέρης, καταθέτοντας προ ημερών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε διαψεύσει επανειλημμένως ότι περιήλθε ποτέ στην κατοχή του η λίστα Λαγκάρντ. Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι επί της δικής του θητείας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου σύσκεψη υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων, όπου συζητήθηκε το θέμα της λίστας.

Από την πλευρά του ο κ. Διώτης, ο οποίος διαδέχτηκε τον κ. Καπελέρη στην ηγεσία του σώματος, καταθέτοντας στην ίδια επιτροπή είχε πει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, του παρέδωσε, πάλι άτυπα (χωρίς διαβιβαστικό έγγραφο ή αριθμό πρωτοκόλλου), έναν ονομαστικό κατάλογο φορολογικού ενδιαφέροντος σε ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης (usb memory stick), δίχως να του δώσει πληροφορίες για το τι θα έπρεπε να πράξει με αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα