Σε τζιχάντ καλούν οι «Αδελφοί μουσουλμάνοι»

Αγριεύουν τα πράγματα στον μουσουλμανικό χώρο, με τον ανώτατο ηγέτης του ισλαμικού κινήματος «Αδελφοί μουσουλμάνοι» σεΐχη Μωχάμεντ Μπαντία, να καλεί σήμερα τους μουσουλμάνους σε τζιχάντ εναντίον των Εβραίων, καθώς – όπως υποστήριξες – «το Ισραήλ αντιλαμβάνεται μόνο τις στρατιωτικές μεθόδους». Σκοπός η επιστροφή των ισλαμικών ιερών μνημείων της Ιερουσαλήμ, στα οποία περιλαμβάνεται και το τέμενος Αλ Ακσά.

«Η επιστροφή των ισλαμικών ιερών προσκυνημάτων δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί στους διαδρόμους του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών ή μέσω διαπραγματεύσεων» είπε ο Μπαντία, τονίζοντας ότι

οι Ισραηλινοί δεν πρόκειται να επιστρέψουν τα ισλαμικά ιερά μνημεία αν «δεν τους χτυπήσουμε στα χέρια».

«Η Ιερουσαλήμ είναι ισλαμική και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει παραχωρήσεις» είπε στο εβδομαδιαίο μήνυμα του προς τους πιστούς μουσουλμάνους ο Μπαντία.

Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Αlarabiya, ο ανώτατος ηγέτης του ισλαμικού κινήματος δήλωσε ξεκάθαρα ότι «μπορούμε να επιτύχουμε την επιστροφή των ιερών μνημείων, μόνο μέσω του ιερού πολέμου, της τζιχάντ, η οποία είναι υποχρέωση του κάθε μουσουλμάνου».

Τις τελευταίες ημέρες, η μουσουλμανική κοινότητα του Ισραήλ βρίσκεται στο επίκεντρο θρησκευτικής βίας από εβραίους υπερεθνικιστές και - τόσο οι ίδιοι, όσο και τα ισλαμικά μνημεία - δέχονται επιθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αδελφοί,adelfoi