Υποψήφια για 4η θητεία η Μέρκελ;

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μπορεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ να βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητάς της να μειώνονται εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης και της ευρύτερης πολιτικής της, όμως όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη αλλά και στενοί συνεργάτες της κάνουν λόγο για νέα επικείμενη υποψηφιότητα της στις εκλογές του

2017.

Η Α. Μέρκελ αρνείται να σχολιάσει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της, αναφέροντας σε δηλώσεις της το Σεπτέμβριο ότι δεν το έχει αποκλείσει. Η Γερμανίδα καγκελάριος εκλέγεται από το 2005 και σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των Χριστιανοδημοκρατών Πέτερ Τάουμπερ, δεν υπάρχει ρεαλιστική εναλλακτική για την ηγεσία του κόμματος και τη διεκδίκηση της Καγκελαρίας.

Φήμες που παρουσίαζαν την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως ενδεχόμενη διάδοχο της Μέρκελ, διαψεύστηκαν από την ίδια, όταν σε συγκέντρωση υψηλόβαθμων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε πως ελπίζει να συνεχίσει να υπηρετεί την χώρα από την ίδια θέση και μετά τις εκλογές.

Η Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου Ζάαρλαντ και στέλεχος του CDU, ανέφερε χαρακτηριστικά, σχετικά με την ψηφοφορία του επικεφαλής του κόμματος: “Θα υπάρξει μια γυναίκα υποψήφιος”, για να προσθέσει πως το κόμμα θα εκλέξει αυτήν την υποψήφιο με μεγάλη πλειοψηφία.

Ανακάμπτει δημοσκοπικά;

Αν και η Άγγελα Μέρκελ θεωρείται μία από τις πλέον επιτυχημένες καγκελαρίους στη σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας η δημοτικότητά της έχει καταγράψει πτώση μετά την απόφασή της πέρυσι να υποδεχθεί η χώρα της εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Ωστόσο, μια δημοσκόπηση του Infratest dimap που δημοσιεύτηκε την 6η Οκτωβρίου έδειξε ότι το 54% των Γερμανών ήταν ικανοποιημένο με το έργο της, ένας αριθμός υψηλότερος κατά 9% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Υποψήφια για 4η θητεία η Μέρκελ; εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα