Υπό διάλυση η παράταξη ΠΟΛΗ ΦΩΣ στη Κηφισιά

Ραγδαίες εξελίξεις στην παράταξη ΠΟΛΗ ΦΩΣ (Κηφισιά). Την ανακοίνωση -μέσω διαδικτύου- της επικεφαλής Αγγελικής Συνοδινού για αναστολή της λειτουργίας του συνδυασμού για κάποιο χρονικό διάστημα ακολούθησε ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Σκορδίλη.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση της επικεφαλής και υποψήφιας δημάρχου με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές Α. Συνοδινού να ανακοινώσει μέσω blog

την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της παράταξης προκάλεσε πολιτικούς τριγμούς στο εσωτερικό της ΠΟΛΗΣ ΦΩΣ, επιβαρύνοντας το ήδη βαρύ κλίμα. Η «απάντηση» του δημοτικού συμβούλου Γ. Σκορδίλη υπήρξε άμεση και αιχμηρή, αφού στην επιστολή του που ανάγνωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Φεβρουαρίου και κατέθεσε στο προεδρείο, καταγγέλλει την επικεφαλής για «προφανή ανεπάρκεια».

«Προφανής ανεπάρκεια»

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο Γ. Σκορδίλης αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω την απόφασή μου να παραιτηθώ από μέλος της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΗ ΦΩΣ και εφεξής να συμμετέχω στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Σκοπός και πεποίθησή μου ήταν και παραμένει η εκπλήρωση της εντολής που μας έδωσαν οι πολίτες της Κηφισιάς με αίσθημα σεβασμού στους θεσμούς, ευθύνη και αξιοπρέπεια. Μια ακολουθία όμως γεγονότων που σχετίζονται τόσο με τη λειτουργία του συνδυασμού και τη συγκατάθεση πολιτικής συναντίληψης όσο και σε ζητήματα ηθικής τάξης στην παράταξή μου, έθεσαν σε κίνδυνο τις βασικές αρχές και πεποιθήσεις μου.

Η προφανής ανεπάρκεια της επικεφαλής κ. Συνοδινού -λυπάμαι που δεν είναι εδώ, αλλά την έχω ενημερώσει ότι θα τοποθετηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από τις εξελίξεις που υπήρξαν- να διαχειριστεί την κρίση, που με τις επιλογές της δημιούργησε και τροφοδότησε, δεν αφήνουν σε μένα κανένα άλλο περιθώριο επιλογής. Θέλω, τέλος, να διαβεβαιώσω τους πολίτες του νέου Δήμου μας ότι θα συνεχίσω να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια που θα επιδιώκει την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως θεμέλιο ενός σύγχρονου κράτους και όχι στην περαιτέρω συρρίκνωσή της».

Βαρύ κλίμα

Πλέον όλα δείχνουν ότι η ΠΟΛΗ ΦΩΣ οδηγείται σε διάσπαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη δίχως προηγούμενη ενημέρωση προς τους συνεργάτες της, απόφαση που έλαβε η κ. Συνοδινού, η Εκτελεστική Επιτροπή της παράταξης συνεδρίασε χωρίς την παρουσία της ίδιας και αποφάσισε ότι «οι ενδοπαραταξιακές λειτουργίες θα συνεχίσουν να υφίστανται».

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο γραμματέας της Κωνσταντίνος Γαλιατσάτος επισημαίνονται τα εξής: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΗ ΦΩΣ, επιβεβαιώνοντας την καταστατικά κατοχυρωμένη επιλογή της να συνδιαλέγεται και να συναποφασίζει για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση της πόλης μας, συνεδρίασε χθες 05/02/2013.

Μετά από συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να υπενθυμίσει σε όσους το αμφισβητούν ότι η παράταξη ΠΟΛΗ ΦΩΣ είναι αποτέλεσμα συλλογικής πολιτικής επεξεργασίας και δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τους πολίτες και την προοπτική του Δήμου μας. Ως εκ τούτου, οι ενδοπαραταξιακές λειτουργίες θα συνεχίσουν να υφίστανται. Σε πλήρη αντιστοιχία με τα προαναφερθέντα, η Εκτελεστική Επιτροπή, ως εκλεγμένο πολιτικό όργανο, υπογραμμίζει πως οι δημόσιες ανακοινώσεις που αφορούν εσωτερικά θέματα δημιουργούν προβλήματα συνοχής και αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Ιδίως στην περίπτωση που οι επιστολές αυτές είναι προσωπικές και δεν αντανακλούν αληθώς τα γεγονότα. Άλλωστε, η ευθύνη λειτουργίας της παράταξης είναι συλλογική και σε κάθε περίπτωση, μεγαλύτερο μερίδιο έχει πάντα ο επικεφαλής. Οι συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και όλων των άλλων οργάνων της παράταξης ήταν και είναι πάντα ανοιχτές, καθώς μόνο μέσω της θεσμοθετημένης οδού αναδεικνύονται και επιλύονται ζητήματα σωστής λειτουργίας της παράταξης.

Κλείνοντας, τονίζουμε ότι αρμόδιο όργανο για δομικές αλλαγές είναι μόνο η Γενική Συνέλευση της ΠΟΛΗΣ ΦΩΣ, η οποία και θα συγκληθεί άμεσα».

Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκε η ανάρτηση ανοιχτής επιστολής του μέλους και πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού, Χαράς Χατζηφωτίου, στο kifisiapress.blogspot.gr, η οποία μετά την προηγούμενη αποχώρησή της από την ΠΟΛΗ ΦΩΣ, κατήγγειλε την ίδια την Αγγελική Συνοδινού, αλλά και συνεργάτες της ως «απαράδεκτους και ανιστόρητους».

Γράφει επακριβώς η κ. Χατζηφωτίου: «Αγαπητοί φίλοι, σας καλώ να ενημερωθείτε για τον πλουραλισμό, τη διαφάνεια καθώς και την εκπληκτική στάση αφενός της επικεφαλής της παράταξης κ. Συνοδινού, της δημοτικού συμβούλου μας Κατερίνας Μουστάκη, αλλά και ορισμένων μελών της Συντονιστικής που μεθόδευσαν την αποχώρησή μου από την παράταξη (και όχι μόνο τη δική μου) αλλά και από το Δ.Σ. του ΒΙΚΕΛΑ. Έπρεπε, όπως ειπώθηκε να μπει νέο αίμα στο δήμο και το μοναδικό νέο αίμα ήταν αυτό του Κώστα Γαλιατσάτου, ο οποίος παρουσιάστηκε όπως όλοι γνωρίζετε μετά τις εκλογές, για τη θεσούλα... Επειδή οι εποχές έχουν ξεπεράσει τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές, επειδή στην κοινωνία μετράνε όλοι και όχι στις ομαδούλες, επειδή οι συνεδριάσεις της παράταξης, εδώ και πολύ καιρό, έχουν σκοπό μόνο να απομακρύνουν τους σκεπτόμενους και τέλος επειδή ο δήμος αποτελείται από τρεις δημοτικές ενότητες, αποχώρησα και κατήγγειλα τη στάση των ημετέρων εκπροσώπων μας που προανέφερα. Απαράδεκτοι, ανιστόρητοι, αμετανόητοι! Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση!».

Πηγή: Γιώργος Κανελλόπουλος, Αρετή Κοτσολάκου-εφημερίδα Αμαρυσία

Keywords
Τυχαία Θέματα