Ψάχνουν τέσσερις συνεργούς, γνωρίζουν ήδη τον έναν!

Φύλλο και φτερό κάνουν από τις πρώτες πρωινές ώρες οι άντρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) της ΕΛ.ΑΣ., 2 δωμάτια ξενοδοχείου στην περιοχή του Βόλου όπου διέμειναν στις 30 και 31 Ιανουαρίου μέλη της ομάδας που διέπραξε τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων συνεργών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τουλάχιστον τα στοιχεία του ενός είναι γνωστά και έχουν ταυτοποιηθεί. Παράλληλα όπως προκύπτει, ένα από τα δύο άτομα

που δεν έχουν συλληφθεί, είναι γυναίκα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα άτομα που νοίκιασαν τα δωμάτια είχαν μαζί τους τσάντες και σακίδια τα οποία πιθανολογείται ότι περιείχαν οπλισμό. Οι αστυνομικοί ερευνούν τα δωμάτια προκειμένου να εντοπίσουν αποτυπώματα και ίχνη DNA.

Η ομάδα φέρεται να έπαιρνε ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα προστασίας στις επικοινωνίες της, καθώς στη διαδρομή τους από την Αθήνα στο Βόλο και τελικά στο Βελβεντό χρησιμοποίησαν πάνω από 20 κινητά τηλέφωνα. Οι αριθμοί που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ληστείας ήταν τρεις και ενεργοποιήθηκαν μόλις δύο ημέρες πριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο δωμάτια έκλεισε ένας εκ των συλληφθέντων χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με το όνομα «Ελευθέριος Καλύβας», η οποία εντοπίστηκε στο διαμέρισμα Χαλανδρίου.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, πως το ασθενοφόρο – μαϊμού, που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο Βελβεντό, ήταν σταθμευμένο για μερικές ημέρες στον Βόλο.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι» αναφέρθηκε στο φαινόμενο πολλοί νέοι να καταφεύγουν στη βία, λέγοντας: «Η πραγματικότητα δεν παίρνει photoshop, όπως πήρανε οι εικόνες των ληστών, των παιδιών αυτών, μία μεγάλη τραγωδία. Φάνηκε ότι όταν σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος, σκοτώθηκαν μαζί του ανθρώπινες ψυχές νέων παιδιών, που οδηγήθηκαν σ' αυτόν τον δρόμο της βίας. Αλλά αυτή η εικόνα, η εικόνα του photoshop μας προσβάλλει ως χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα