Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝ. ΕΛΛ. και Ένωση Κεντρώων υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης της αξιοποίησης του Ελληνικού, ενώ κατά τάχθηκαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς ονομαστική ψηφοφορία

καθώς υπέρ της σύμβασης τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία.

Παρ’όλα αυτά, κατά την διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι αιχμές και η καχυποψία.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που τήρησε απέναντι στην ιδιωτικοποίηση, όντας αξιωματική αντιπολίτευση και την αλλαγή πλεύσης του ως κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της σύμβασης λέγοντας: “Με την τροποποιητική σύμβαση, πέρα από τα οικονομικά οφέλη, υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον, ανοιχτοί και προσβάσιμοι χώροι. Μιλάμε για ένα Μητροπολιτικό πάρκο 2.000 στρεμμάτων, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που θα είναι προσβάσιμο στο κοινό χωρίς περιορισμούς”.

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Ο εισηγητής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε για υποκρισία την κυβέρνηση, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: “Όταν το έκανε ο κ.Σαμαράς ήταν προδότης, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι πατριώτης”.

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο εισηγητής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς, όπως ανέφερε, στο παρελθόν πολέμησαν και δεν στήριξαν την επένδυση, που “πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, έναν εθνικό στόχο για τη χώρα, στα όρια των Ολυμπιακών Αγώνων”

Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, δήλωσε πώς το κόμμα του θα υπερψηφίσει τη σύμβαση καθώς “η πραγματοποίηση τέτοιων μεγάλων επενδύσεων, υψηλής προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία, αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση”.

Ο Δημήτρης Καμένος των ΑΝ.ΕΛΛ. Έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη εθνική επένδυση στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο.

“Οι λεπτομέρειες της επένδυσης δεν είναι γνωστές όσο θα έπρεπε”, δήλωσε ο Γιάννης Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων, τονίζοντας πως : “Λίγα πράγματα κατάφερε να αλλάξει η κυβέρνηση” σχετικά με τη σύμβαση.

Το ΚΚΕ τάχθηκε κατά της συμφωνίας, με την ειδική αγορήτρια Διαμάντω Μανωλάκου, να κάνει λόγο για ένα ακόμη “ξεπούλημα υπέρ των μονοπωλίων και σε βάρος του ελληνικού λαού”.

Το άρθρο Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ελληνικό www.in.gr
Τυχαία Θέματα