Υπερηχητικό τζετ με πολυτέλεια και θέα…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα σχέδια για την δημιουργία ενός υπερηχητικού τζετ το οποίο θα κάνει τα πολύωρα ταξίδια μια πραγματική απόλαυση στο μισό χρόνο από τα συμβατικά σημερινά αεροσκάφη. Εκτός από την ταχύτητα και την πολυτέλεια, περιλαμβάνει στα ατού της σχεδίασής του και την απίστευτη θέα που θα μπορεί να προσφέρει στους επιβάτες του.

Το σκάφος ονομάζεται S-512 και είναι μια ιδέα της εταιρείας Spike Aerospace. Το μήκος του θα φτάνει τα 45 μέτρα και το άνοιγμα των φτερών του τα 20 μέτρα. Θα μπορεί να μεταφέρει

12-18 επιβάτες έχοντας αυτονομία 7.408 χλμ. Η προηγμένη τεχνολογία και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του θα του επιτρέπει να καλύπτει την απόσταση από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε 3-4 ώρες από 6-7 που είναι σήμερα.

Το αεροσκάφος θα αναπτύσσει ταχύτητα 1,6-1,8 Mach τη στιγμή που τα σημερινά επιβατικά αεροπλάνα ταξιδεύουν με 0,85 Mach.

Επαναστατικός είναι και σχεδιασμός της καμπίνας όπου αντί για τα συμβατικά παράθυρα στο σκάφος θα είναι ενσωματωμένη μια τεράστια υψηλής ανάλυσης οθόνη που θα προβάλλει εικόνα από κάμερες εγκατεστημένες στο εξωτερικό δίνοντας στους επιβάτες την αίσθηση της απεριόριστης θέας όπως αυτή θα φαινόταν από το παράθυρο. Η εταιρεία υπολογίζει το κόστος ανάπτυξης και υλοποίησης του σχεδίου στα 80 εκ. δολάρια και δηλώνει έτοιμη να υποδεχτεί τους πρώτους τους επιβάτες το 2018.

Το άρθρο Υπερηχητικό τζετ με πολυτέλεια και θέα… εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα