Ξεκίνησε η απεργία της ΠΝΟ-Ομάδες περιφρούρησης στον Πειραιά

Ομάδες περιφρούρησης της απεργίας, που ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί οι ναυτεργάτες, υπάρχουν στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, ναυτεργάτες έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στην προβλήτα του Αγ. Διονυσίου.

Να σημειωθεί, πως τα πλοία είναι από το πρωί δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, στο πλαίσιο των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η απεργία

λήγει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι, πριν εκπνεύσει η απεργία, προκειμένου να αποφασίσει και νέα 48ωρη.

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί συνάντηση το Σάββατο ανάμεσα στην υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Κουτρουμάνη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία απέβη «άκαρπη».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι στη συνάντηση δεν απαντήθηκε κανένα από τα αιτήματα τους, που απαιτούν άμεσες λύσεις, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η απεργία σε τοπικές κοινωνίες, σημείωσε ότι «η λύση είναι στα χέρια της κυβέρνησης».

Στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο) και του Οίκου Ναύτου, οι οποίοι θα προχωρήσουν από σήμερα σε κατάληψη των κτηρίων.

Αναμένεται επίσης να συνεδριάσουν τα σωματεία των πλοηγών, προκειμένου να αποφασίσουν αν τελικά θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με τη μορφή στάσεων εργασίας ή 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Σημειώνεται, ότι η είσοδος και έξοδος στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων, αλλά και των ποντοπόρων φορτηγών πλοίων, που μεταφέρουν κοντέινερ ή καύσιμα γίνεται μόνο με πλοηγικά σκάφη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα