Ξεκίνησε από την Κίσσαμο η καταγραφή των ζημιών

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα από το δυτικότερο άκρο, την Κίσσαμο, άρχισαν από σήμερα οι πρώτες αυτοψίες και η επίσημη καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και καταστήματα, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο και έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη, στα νησιά των Κυκλάδων, στην Αθήνα, και σε όλη τη Νότια Πελοπόννησο.

Ο Αντιπρόεδρος

του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας μεταβαίνει στην Κίσσαμο, η οποία θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες γεωλογικά περιοχές σε όλη τη Κρήτη και έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα οι περισσότερες ζημιές, συνοδευόμενος από συνεργάτη του, σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr.

Ο κ. Λέκκας μετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια, κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την γενική εικόνα των ζημιών που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, αυτήν την ώρα συστήνονται οι επιτροπές που θα εργαστούν στο έργο της καταγραφής των ζημιών ενώ οι αυτοψίες θα ξεκινήσουν πρώτα από τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια. Η επιχείρηση απαιτεί τον συντονισμό των επιτροπών και η Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Χανίων βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να "τρέξει" η διαδικασία όσο γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Όσον αφορά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο νερό αυτά έχουν ξεπεραστεί στις περισσότερες περιοχές, οι αγωγοί έχουν καθαρίσει από το χώμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα της Αντιπεριφέρειας 2813 40100 - 40101 - 40102 για οποιαδήποτε αναφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα