Αντί (Δραση) για τις μηχανοκίνητες παρελάσεις

Πριν από την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή μηχανοκίνητων και ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ένα άλλο κόμμα χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, η «Δράση», είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να ανακαλέσει την απόφασή του να συμμετέχουν εκ νέου μηχανοκίνητα τμήματα και αεροσκάφη στις παρελάσεις.

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Η γαλαντομία

Αβραμόπουλου με τα λεφτά των αγρίως φορολογουμένων πρέπει να σταματήσει. Η Δράση ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να ανακαλέσει την απόφασή του να συμμετέχουν εκ νέου μηχανοκίνητα τμήματα και αεροσκάφη στις παρελάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόφαση αυτή θα αυξήσει το κόστος των παρελάσεων, το οποίο είχε μειωθεί στις 350.000 ευρώ, από 3,1 εκατομμύρια ευρώ που ήταν προηγουμένως.

Μια τέτοια απόφαση προσβάλλει και αγνοεί τις θυσίες των αγρίως φορολογουμένων πολιτών.».

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί και αυτό την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης και υπενθυμίζει ότι από το 2010, μηχανοκίνητα τμήματα και μαχητικά αεροσκάφη δεν συμμετείχαν στις παρελάσεις, ωστόσο το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι φέτος θα μετέχουν.

«Η απόφαση να μη μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις δεν ελήφθη μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και λειτουργικούς με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας. Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα. Η επιθεώρηση των αρμάτων γίνεται στο τόπο που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες και όχι στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα