Ξεκινά σήμερα το ταξίδι του το Φεστιβάλ Αθηνών

Αυλαία σηκώνει σήμερα το Φεστιβάλ Αθηνών για ένα ταξίδι από το Ηρώδειο έως την εναλλακτική Πειραιώς 260, μέσα στις καλοκαιρινές αθηναϊκές νύχτες.

Η αρχή γίνεται με την επιστροφή της «Πρώτης Ύλης» του Δημήτρη Παπαϊωάννου στην Πειραιώς 260 μετά από ένα χρόνο περιπλάνησης και επαναπροσδιορισμού. Ένα έργο που επιχειρεί τη μέγιστη ενεργοποίηση της φαντασίας χρησιμοποιώντας τα ελάχιστα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα στο εργαστήριο του δημιουργού. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει ως περφόρμερ στη σκηνή

με νέο συμπρωταγωνιστή, τον Μιχάλη Θεοφάνους σε μια εκδοχή πιο ωμή, αλλά και πιο πλούσια από τις εμπειρίες μιας χρονιάς. (Πρώτη Ύλη-Α' Κύκλος: 1-23 Ιουνίου (Εκτός Δε, Τρ, Τε), Β' Κύκλος: 27 Ιουνίου -14 Ιουλίου (Εκτός Δε, Τρ, Τε), 21:00 Πειραιώς 260, Κτίριο Α).

Με ορατές τις επιρροές από τους Αμερικανούς μεταμοντέρνους του 1960 που αγάπησαν το απλό, καθημερινό σώμα, η Αυστραλή χορεύτρια και χορογράφος Λούσι Γκερέν συστήνεται σήμερα στο ελληνικό κοινό με το «Untrained», που έχει ήδη παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Αυστραλίας, στο Χονγκ Κόνγκ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Νέα Υόρκη κ.α.

Από το φεστιβάλ δεν λείπουν και τα εικαστικά καθώς σήμερα εγκαινιάζονται οι εκθέσεις «Κοινότητες στη φυλακή, παράθυρο στην κοινωνία» σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μανώλη Χάρου, «Μουσικοί του δρόμου» του Βασίλη Κολτούκη και «Ηχογεωγραφία» της Γεωργίας Σπυροπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα